Life
17073 prikaza

Bogatašica milijarde spiskala na drogu, alkohol i 7 muževa

Wikimedia Commons
Iako je uistinu bila najbogatija žena svijeta, život je prema Barbari Hutton bio okrutan

Jadna mala bogatašica.

Tako su mediji prozvali Barbaru Woolworth Hutton. I uistinu, iako je bila jedna od najbogatijih žena svijeta, imala je tragičan život.

 | Author: Wikimedia Commons Wikimedia Commons

 

Otac nije previše mario za nju

Rođena je 1912., a majku je izgubila u dobi od pet godina. Navodno je počinila samoubojstvo, a tijelo je pronašla upravo malena Barbara.

Njezin otac, bogati trgovac Frank Winfield Woolworth, za nju nije imao pretjerano vremena, odgajale su je većinom dadilje, a za vrijeme školovanja bila je po internatima.

Loš odnos s ocem reflektirao se na njezin privatni život. Barbara se udavala čak sedam puta. Muževi su je uglavnom iskorištavali, a ona je izlaz tražila u alkoholu, narkoticima i plejbojima, iako se u javnosti trudila ostaviti dojam luksuznog, neopterećenog života.

Bila je uistinu najbogatija

 

Do njenog 21. rođendana, 1933. godine, bogatstvo Franka Winfielda Woolwortha procjenjivalo se na 42 milijuna dolara - današnji ekvivalent je 1 milijarda dolara. 

S 18 godina predstavljena je društvu na debitantskom balu, koji je za ono vrijeme depresije koštao vrtoglavih 60.000 dolara.  Bal su pohodile sve značajnije i najbogatije obitelji poput Astora ili Rockfellera.

No, tisak ih je zbog pretjerivanja i razbacivanja s novcima rastrgao pa je Barbara poslana na put u Europu dok se situacija ne smiri. 

Udavala se čak sedam puta

Prvi put se udala 1933. s 21 godinom za pripadnika gruzijske aristokratske obitelji, Alexisa Mdivanija.

 

Njegov hobi je uglavnom bio priženiti se u bogatu obitelj. Barbaru je iskorištavao za vlastiti probitak. Kasnije je poginuo u automobilskoj nesreći.

Grof Kurt Heinrich Eberhard Erdmann Georg von Haugwitz-Hardenberg-Reventlow postao je suprug broj dva 1935. i potrajao tri godine.

 

 

S njim je imala svoje jedino dijete, sina Lancea. 

Za vrijeme drugog braka trpjela je psihičko i fizičko zlostavljanje od strane supruga zbog kojeg je jednom čak završila u bolnici teško pretučena, a grof u zatvoru. 

Suprug ju je također nagovorio da se odrekne američkog državljanstva i uzme dansko zbog poreza, što je i učinila.

Barbara je zbog nesretnog braka konzumirala sve više narkotika i razvila tešku anoreksiju zbog koje, pretpostavlja se, nije više mogla imati djece.  

Nakon razvoda, dobila je skrbništvo nad sinom, ali ga je, kao i njen otac nju, ostavila na brizi dadiljama i internatima. 

Nije mogla doživjeti orgazam

Pauzirajući između brakova, sirota mala bogatašica imala je kratkotrajnu aferu s Harwardom Hughesom. On je u to vrijeme bio zaručen s glumicom Katharine Hepburn. Barbara je za njega rekla kako se 'svojski trudio da ju zadovolji' no ona je imala problem dostići orgazam.
 - Ako bi se pokušala dirati, ljutito bi mi maknuo ruku. Morao je sve držati pod kontrolom - opisala ga je jednom prilikom.

Brak s Cary Grantom - prozvali ih 'Cash and Cary'

Kako se rat bližio, Barbara 1939. seli u Kaliforniju gdje se udaje za tada turbo popularnog glumca Caryja Granta. Iako je i sam bio bogat, novinari nisu odoljeli i prozvali su ih 'Cash and Cary'. Glumac je Barbaru iskreno volio, ni taj brak nije potrajao. 

Nakon Kalifornije, preselila je u Pariz i upoznala siromašnog, ali svjetski poznatog ruskog princa Igora Troubezkoya. Oženili su se 1948., a iste godine Igor je vozio prvi Ferrari ikada na nekoj utrci i to u Monacu. Čim je osvojio prvu utrku, Barbara je dobila zahtjev za razvod. 

Brak broj pet potrajao je 53 dana

Njen sljedeći brak, s dominikanskim diplomatom i plejbojem Porfiriom Rubirosom, potrajao je samo 53 dana. Porfirio je u isto vrijeme ljubakao s glumicom Zsa Zsom Gabor.

 

Nakon par kratkih veza, udaje se 1955. po šesti put, za starog prijatelja, njemačkog tenisača baruna Gottfrieda von Cramma. S njim je u braku bila četiri godine. 

 

U posljednjem braku, s princom Pierreom Raymondom Doan Vinh na Champassak također je bila kratko, samo dvije godine. 

Sin Lance poginuo je u zrakoplovnoj nesreći

Ionako zapravo tragičan život postao je još tragičniji 1972. nakon što joj je u dobi od 36 godina sin Lance poginuo u zrakoplovnoj nesreći.

Ni novca nije više bilo kao prije zahvaljujući mnogobrojnim muževima, raskošnom životu, potkradanju od strane odvjetnika i njenom nesebičnom poklanjanju. 

Umrla je sama u hotelskoj sobi

Morala je početi rasprodavati nakit i umjetnine kao bi i dalje održavala kakav takav naučeni stil života.

Novac je navodno trošila i na raznorazne strance samo da bi joj poklonili malo pažnje.

Zadnje godine života živjela je u Los Anglesu, u  Beverly Wilshire hotelu, u kojem je i umrla u svibnju 1979. od srčanog udara sa 66 godina. 

Sve što je ostalo od njenog bogatstva, tvrde neki, bilo je 3500 dolara.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.