Life
15788 prikaza

Bivši kuhar otkrio bizarne tajne kraljevske obitelji

Kraljevska obitelj i pravila ponašanja
screenshot/youtube
Nakon večere slušaju gajdaša, Charles jede organsku hranu koju njegov otac Philip prezire ali obožava roštiljati

Nedavno je otkrio da kraljica Elizabetha II malo previše pije. Darren McGrady, bivši osobni kuhar pokojne Lady Di nabrojio je sve što ulije u sebe tijekom dana. Počne s čašicom džina, zatim za ručak popije čašu vina, a obrok zaokruži martinijem, da bi navečer dan završila čašom šampanjca. Ovaj put ispričao je kakvi su običaji kad se kraljevska obitelj nađe za stolom.

Doduše, navike se razlikuju kad odu u svoju škotsku rezidenciju - dvorac Balmoral -  na odmor, od onih koje se poštuju kad su u Buckginghamskoj palači. Evo što je ispričao McGrady:

1.Kraljica Majka uvijek je kasnila na večeru, tako da su joj uvijek lagali oko termina obroka

- Uvijek kad bi kraljica Majka boravila u Balmoralu večera je počinjala u 20 i 30, a njoj bi uvijek rekli da je to u 20 i 15. Drugima bi rekli da je to u 20 i 30, jer se već unaprijed znalo da će ona kasniti točno 15 minuta. 

2. Svi moraju biti elegantno odjeveni, kao u seriji Downtown Abbey 

- Svi su to poštovali osim princa Philipa, supruga Elizabethe II, koji je to ponekad tvrdoglavo odbijao. Jednom su čak mislili da je vrtlar. No, sve žene odijevaju toalete, a muškarci odijela i kravate. Jelo se iz najfinijeg porculanskog posuđa. Nakon večere obavezno bi oko stola hodao gajdaš u nošnji i svirao. 

3. Kraljičin zalogaj je zadnji

- Jednom kad kraljica pojede posljednji zalogaj hrane, svi za stolom moraju prestati jesti. 

 | Author:

4. Philip nije imao smisla za organsku hranu sina Charlesa...

- Jednom me Philip pitao - 'O, jel to košara s povrćem iz Harrodsa?' 'Ne', vaše veličanstvo' rekao sam, 'To je košara koju je vaš sin, princ od Walesa donio sa sobom'. Zabezeknuto me gledao pa sam otvorio košaru i rekao:'Pogledajte, sve je organsko.' 
S gađenjem je okrenuo glavu na drugu stranu i promrmljao.'Ma, prokleto organsko!'. 

5.... ali je obožavao obiteljsko roštiljanje u Balmoralu

- Philip je obožavao pripremati roštilj. Dolazio bi u kuhinju i raspitivao se što ima od namirnica koje bi mogli staviti na roštilj. Imamo li svježeg lososa, je li ga tko upecao? Kraljica bi s princezom Margaretom otišla brati jagode, koje bi jeli za večeru.

6. Kraljica obožava posude za vakuumiranje hrane

- Nevjerojatno ali istinito. Poznato je da je jela sa zlatnim priborom optočenim dijamantima, ali je jako cijenila plastične posude za vakuumiranje hrane, jednog poznatog proizvođača. 

7. Princeza Dijana vodila je djecu u McDonald's

- Jedan dan došla je i rekla - otkazujemo ručak za dečke, vodim ih u McDonald's. Zapravo, Harry i William su se veselili igrački koju su dobili uz happy meal. Dečki su obožavali McDonald's i pizzu, kao i još neku brzu hranu. Iako su rođeni u kraljevskoj obitelji, djeca su svugdje ista.

8. Lady Di pridržavala se stroge dijete

- Bila je striktna oko dvije stvari - u hrani nije smjelo biti masnoće, niti je na ta njuru smjelo biti crvenog mesa. Jedan dan mi je došla i rekla:Darren, ti se pobrini za masnoću, a ja ću za ugljikohidrate i teretanu'. Naime, dok je bila u Buckinghamskoj palači, nitko nije imao pojma da ima bulimiju. Tek kad je to sama priznala, svi su zbrojili dva i dva. Počela se zdravo hraniti, a najviše je voljela punjene paprike i punjene patlidžane, a obožavala je ribu. Morao sam na tanjuru 'zakamuflirati' njezin obrok da svi za stolom misle kako i ona jede isto što i oni. 

9. Kraljica Elizabetha II uvijek jede jelo po narudžbi

- Kao da je u avionu u prvoj klasi. Uvijek bismo joj napravili jelovnik i ponudili nekoliko jela. Poslali bi jelovnik u njezinu sobu, a ona bi ga vratila u kuhinju i zaokružila jelo koje taj dan želi jesti. Te jelovnike bismo joj slali tri dana unaprijed, a ona bi se toga držala kao svetog pisma. 

10. Bez češnjaka!

- Jedino pravilo za kraljicu Elizabethu II je da u hrani nikad ne smije biti češnjaka. Mrzi taj okus i miris.

11. Princ Philip voli kušati što jede osoblje

- Znao bi doći k nama u kuhinju i raspitivati se o hrani koju bi sebi pripremali. Jednom sam narezao janjeće meso, a on me pitao:'Mogu li probati?' Naravno da sam mu izabrao veće komade mesa, a on ih je jeo prstima i uživao. Nešto je ostalo i za nas. 

12. I razgovara se po raspored

Komunikacija ima svoj red, pa tako na večernjim zabavama, kraljica uvijek započinje razgovor s osobom koja joj sjedi zdesna. Tijekom drugog slijeda, prebacuje se na osobu koja joj se nalazi slijeva.

 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.