Life
17062 prikaza

"Bili smo ludi jedno za drugim, totalno"

Sam Shepard i Jessica Lange
1/8
Press Association/PIXSELL
Jessica Lange i Sam Shepard bili su živopisan holivudski par

Sam Shepard bio je poznat kao veliki zavodnik, a kada je umro nije bio oženjen. Njegova najduža veza bila je ona s Jessicom Lange. Bili su zajedno 27 godina.

Imali su dvoje djece

U vezi su dobili dvoje djece, Hannah Jane (31) i Samuel Walker (30). I Jessica i Shepard imaju po jedno dijete iz prošlih veza.

Nikada se nisu vjenčali, a bili su zajedno 27 godina

Sam Shepard i Jessica Lange | Author: Press Association/PIXSELL Press Association/PIXSELL
Živjeli su u zajedničkoj kući u New Yorku. Upoznali su se 1982. godine, a vezu su raskinuli 2009. godine. Jessica Lange je u intervjuu za Vanity Fair 1991. godine rekla: "Sam je sjajan muškarac, prirodan, što je rijetkost. Bila sam s puno muškaraca i poznajem ih. Nitko nije takav muškarac kao Sam."

Oboje su imali sjajne karijere. Jessica Lange je osvojila dva Oscara, jednog Tonyja, tri Emmyja, pet Zlatnih globusa, te čitav niz drugih nagrada. Shepard je pak dobio Pulitzera, bio je nominiran za Oscara i osvojio je nekoliko kazališnih nagrada.

Oboje su prije nego su se upoznali bili u braku

Jessica Lange je bila u braku s fotografom Franciscom Grandeom od 1970. do 1981. godine. Rastali su se još sredinom sedamdesetih, ali službeni razvod su objavili početkom osamdesetih. Od 1976. do 1983. Lange je bila u vezi s ruskim baletanom Mihailom Barišnjikovim i dobili su kćer Aleksandru Barišnjikov.

Shepard je bio oženjen s glumicom O-Lan Jones od 1969. do 1984. godine. Imali su dva sina.

Oboje su u vezama bili nevjerni

Sam Shepard | Author: REUTERS REUTERS
Shepard je imao aferu s pjevačicom Patti Smith od 1970. do 1971. godine, a i kada je počeo romansu sa Jessicom Lange još je bio u braku s O-Lan.

Lange je bila u vezi s Barišnjikovim kad je upoznala Sheparda. U jednom intervjuu su je pitali je li Barišnjikov znao da se istovremeno viđala sa Shepardom, a ona je odgovorila da je Barišnjikov imao tada dužu aferu s balerinom Lisom Rinehard i u toj su vezi dobili dijete.
"Pretpostavljam da smo oboje znali, ali nikada o tome nismo razgovarali", rekla je Lange.

Upoznali su se na snimanju filma Frances

Lange je ispričala kako su se upoznali u uredu režisera.

"Samo nas je upoznao i izašao van. Oboje smo bili pomalo sramežljivi i samo smo ostali sjediti. Sa mnom je bila Shura, koja je tada imala samo šest mjeseci (kćer iz veze s Barišnjikovim), bila je u kolicima, a Sam je izgledao kao da će svakog trenutka pobjeći. Kada je počelo snimanje po lokacijama u Seattleu tada sam znala da ćemo se zaljubiti. Ništa na svijetu ne stvara takvu romantičnu atmosferu kao filmski setovi."

Ubrzo nakon što je snimanje završeno počeli su se zajedno pojavljivati u javnosti. 

"Bili smo jako, jako zaljubljeni, ludi jedno za drugim. Bili smo nerazdvojni. Nismo ni u dućan mogli otići jedan bez drugog", ispričala je Lange.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Nikola Perić
    Neron 15:57 02.Kolovoz 2017.

    Srcedrapajuće,SMrcc.

  • PrvaProleterska 10:58 02.Kolovoz 2017.

    Ja samo da neznate prosti raćun ! Prvo kažete, da je svaki imao po jedno djete iz prošloga braka a u nastavku govorite o dva Shepardova!