Life
2928 prikaza

'Bila sam u kultu, i znam zašto bijele žene vole Trumpa'

Donald Trump i Jeff Sessions
Jim Loscalzo/DPA/PIXSELL
Žene iskazuju svoju predanost dominantnoj skupini koje se podsvjesno zapravo jako boje jer kontrolira njihovu sudbinu: Republikance.

Nekadašnja članica kulta objašnjava kako, i zašto, toliko bijelih evangeličkih i katoličkih žena glasa za Donalda Trumpa njegovom anti-ženskom (da ne kažemo anti-feminističkom) dosjeu usprkos, piše Independent.

Predsjednik, ili kako ga autorica Cyndy Etler naziva, napastovatelj, konstantno na važne pozicije stavlja muškarce koji su bili optuženi za seksualno zlostavljanje, a golema količina žena, u zemlji gdje ih je, neke su procjene, 80 posto iskusilo neku vrstu zlostavljanja, ih podržava te podržava Trumpove odluke. 

Racionalno bi bilo (vrlo vjerojatno) da svaka žena, posebno ona s nekom vrstom negativnog "iskustva" odbaci takvog muškarca (bio on tri puta predsjednik) i njegovu svitu. Ali Trumpove "podržavateljice", argumentira autorica, "nisu racionalne". 

"Kao žrtva seksualnog zlostavljanja, duboko razumijem dinamiku muško-ženskih odnosa moći. Osjećam to kao životinja koju su savladali. Osjećam kada je muškarac "ljigav". Shvaćam kada je žena uplašena, posramljena ili zbunjena pa ne želi/ne može prijaviti. Znam kako se ti traumatični trenuci usjeku u memoriju, dok detalji nestanu u sjeni", piše autorica o početku svog iskustva.

Argumentira kako to razumije gotovo svaka liberalna žena u SAD-u (i šire), no postavlja se pitanje što je s konzervativkama, ženama s kojima dijele isti prostor, istu državu, istu kulturu i norme te standarde. Uz taj postotak žena s, blago rečeno, negativnim iskustvima čak 34 posto žena podržava Donalda Trumpa, a 37 posto, navodi Independent, imenovanje Kavanaugha. 

Donald Trump Nema kraja Top News Sve predsjednikove uvrede: "Ružne, kuje, svinje..."

"Pitanje za milijun dolara je zašto to prolazi kod jednih, dok su drugi, smatram s pravom, zgroženi", kaže autorica koja, kao bivša članica kulta, smatra da ima odgovor.

"Provela sam 16 mjeseci djetinjstva zaključana u zloglasnom programu za tinejdžere, koji je, dokazano je kasnije, zapravo bio kult. Metoda je bila uzeti buntovnog tinejdžera i uvjeriti roditelje da su na rubu sloma ili narkomani, uzeti roditeljima novac, a klince mentalno uništiti i isprati im mozgove potpuno i do kraja. Dok nismo mantrali kako je institucija htjela, nismo smjeli razgovarati s roditeljima. Djeca koja su se opirala bila su žrtve napada druge djece, i to se nagrađivalo. U pitanju je bilo čisto preživljavanje", objašnjava.

Trumpove podržavateljice, argumentira autorica, koriste iste tehnike iz istih razloga. U hvaljenju "predatora", kaže, i napadanju argumenata tzv. "liberalnih" žena, one ponovno iskazuju svoju predanost dominantnoj skupini, skupini koje se podsvjesno zapravo jako boje jer kontrolira njihovu sudbinu: Republikance.

Kršćanska desnica, Trumpov je temelj. Statistike pokazuju kako 81 posto "bijelih, evangeličkih kršćana" i 60 posto "bijelih katolika" - bira Trumpa. Autorica kaže kako za to postoji jedan razlog - ekonomska tjeskoba. 

"Imigranti nam kradu poslove, a Afroamerikanci socijalne benefite".

Naime, Amerika se, kao i svijet, ipak mijenja. Postaje više miješano mjesto - tu su #MeToo, Black Lives Matter, LGBTQ zajednica - a Trump je popularan jer usred svog tog vrućeg kotla različitosti on tvrdi kako je bijeli kršćanin (muškarac) i dalje - kralj.

Ivanka Trump SULUDO Top News Ivanka ista Hillary: Koristi privatni mejl, ali tata sada šuti

Ali što on od tog kraljevstva nebeskog, tj. američkog obećaje predanim ženama. Što na to kaže Biblija s kojom se Trump često fotografira u Bijeloj kući dok ga posjećuju pastori na zajedničkim molitvama. Biblija je tu jasna - žena je za rađanje, služenje muškarcu i slavljenje boga. Na tu temu postoji milijun citata iz Biblije i popratne literature koje se, ne, ne mogu shvatiti kao "metafora".

I onda na to u istom tom tonu dođe "uhvati ih za p***u" Donald Trump, jer za to su žene stvorene. Baptistička, i u nekim američkim krugovima slavna obitelj, Duggar sa svojih "samo 19 djece" (i čitavim nizom skandala, pa i seksualnih) kaže, i to kaže majka obitelji, kako bi žene trebale "uvijek biti raspoložive, ako ne i raspoložene" za seks. 

Znači i da su se one koje su napadnute, dirane, silovane zapravo ogriješile o božji plan, da žena bude spremna i pokorna muškarcu, kaže autorica i tvrdi kako Trump ženama ne nudi ništa, pa zašto ga onda neke toliko vole.

"Iz istog razloga zašto smo mi klinci iz kulta "gutali" brutaliziranje od drugih klinaca: straha, manjka informacija i dijete imena "samoprezir", piše autorica o tradicionalnoj domaćici koja lobira za Trumpa.

"Strah može biti vrlo bazičan, ako se opirete muževljevom mišljenju ostati ćete bez hrane i doma, ali ima tu i ega, i to mnogo ega. Kako se tkivo društva mijenja, da nije naišao Trump, uz sve "nove" i "probuđene" skupine društva, da "Amerika nije opet postala velika", od koga bi te bijele domaćice sada mogle biti bolje, tko bi preostao da nad njima budu superiorne. Nitko", objašnjava autorica.

Hillary Clinton Neočekivano Top News Hillary napala EU: Desnica buja jer puštate previše migranata

Jedna je, kaže, od taktika koje koriste i same na sebi, kontrola uma. Biblija, Fox News i grupe na društvenim mrežama, pa sve do opskurnih pamfleta. To je, kaže, prvi korak prema prihvaćanju nečega kao dogme, istine koja se ne preispituje. Nema prostora za vanjske ideje, i nema prostora za razmišljanje, samo mantranje istih ideja i misli i pretvaranje "drugih" u neprijatelje.

"Govorim vam iz iskustva kada kažem da ste ispranih mozgova, da vam je zid u glavi. Logika leži daleko na drugom kraju svemira, nema veze sa vama. Umjesto toga, sve vidite kroz leću indoktrinacije. Tako da svi oni koji štuju Trumpa zaista misle ne samo da je dr. Ford izmislila sve o zlostavljanju i pokušaju silovanja, nego ako i nije - pa što ima veze, nije to tako važno. Važno je biti superioran nad ne-bijelim ne-kršćanima, u skladu s Trumpovom pastvom. Oni nisu u stanju razmišljati na drugi način. Kako je ponekada raditi protiv vlastitih interesa isto što i čuvati se. Za svaku sigurnost, u najboljem mi je interesu ne imati interese, to je ta filozofija", zaključuje autorica.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.