Life
48602 prikaza

Bijesna djeca pop zvijezde - tata im ništa nije ostavio

Johnny Hallyday sprovod
1/5
Liewig Christian/ABACA/PIXSELL
Deseci milijuna eura ići će samo posljednjoj supruzi i usvojenim kćerima

Najveća francuska rock zvijezda Johnny Hallyday preminuo je prošlog prosinca u 75. godini života od raka pluća. Čovjek koji je prozvan 'najvećom rock zvijezdom za koju niste čuli' i vjerojatno najpoznatiji roker frankofonog svijeta prodao je preko 110 milijuna albuma, snimio je 17 filmova, a karijera mu je trajala gotovo 60 godina.

Iza sebe ima pet brakova s četiri žene i četvero djece - dvoje posvojene i dvoje biološke. No, njegov problematičan privatni život u javnost je izašao poslije njegove smrti. Njegovo će bogatstvo, naime, naslijediti samo i isključivo njegova udovica Laeticia Boudou te njihove usvojene kćeri Jade i Joy, dok biološka djeca Laura i David ostati bez ičega.

- Tata, znam da bi mi zamjerio da ovako javno zračim obiteljske probleme, ali ne preostaje mi ništa drugo. Šokirana sam time da si mijenjao oporuku, a srce me boli da neću dobiti niti jedan memento ili uspomenu od tebe, čak niti nešto vezano uz album "Laura" koji je, rekao si, inspiriran mnome - napisala je u otvorenom pismu 34-godišnja glumica Laura Smet, kći pjevača i glumice Nathalie Baye. U pismu je dala i naslutiti da su problemi uzrokovani četvrtom suprugom Laeticijom s kojom je Hallyday bio u braku 21 godinu.

Johnny Hallyday | Author: REUTERS REUTERS
- Žao mi je što smo se tako dugo morali potajno viđati, i što nije bilo sluha za mene kada sam te bolesnog htjela posjetiti - napisala je u pismu Laura čijoj se tužbi pridružio i njezin polubrat David Hallyday kojeg je pjevač dobio u braku s francuskom pjevačicom Sylvie Vartan.

U prilog Laeticiji ide i to što su zadnje desetljeće proveli u Kaliforniji te Švicarskoj, koja priznaje zakonsku mogućnost da se potomke razbaštini. U slučaju Laeticijine smrti sav novac ide iskljućivo Jade i Joy. Prema francuskim zakonima to nije moguće, supruga ne nasljeđuje automatski sve, a djeci u najmanju ruku ide 'nužni dio' ostavštine. 

Hallydayeva biološka djeca ne samo da neće dobiti ništa novaca, već nisu dobili niti jedan od očevih motora ili gitara za uspomenu. Nije se činilo da je otac u lošim odnosima sa svojom biološkom djecom, te nije jasno zašto su potpuno izbačeni iz svega.

Johnny Hallyday sprovod | Author: Liewig Christian/ABACA/PIXSELL Liewig Christian/ABACA/PIXSELL
- Nekoliko mjeseci prije tvoje smrti sjedili smo zajedno na ručku, pitao si me kada ću imati dijete. Što da ja sada tom djetetu jednog dana kažem o tebi, zašto nemam baš niti jednu uspomenu na djeda - napisala je u pismu Laura.

Laeticia se još nije oglasila o tužbi, iako je nakon smrti supruga na društvenim mrežama napisala kako je 'preminuo moj najdraži čovjek, otac naših kćeri te Davida i Laure'.

Hallyday i mlada manekenka upoznali su se u Miamiju gdje je ona pokušavala graditi karijeru, te su se oženili kada je ona imala samo 21 godinu. Laeticia je, kaže, prošla nekoliko spontanih pobačaja prije no što su odlučili posvojiti djevojčice iz Vijetnama.

- Obožavam ih, tako su nježne i prekrasne i tako im treba ljubav, a Laeticia i ja smo prepuni ljubavi koju želimo dati. Ne radim nikakvu razliku između njih i moje biološke djece - rekao je tada Hallyday, a odvjetnici Laure i Davida na sudu će pokušati dokazati da je pjevač napravio golemu i sudbonosnu razliku između svoje djece.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.