Life
3878 prikaza

Anthony Bourdain pronađen mrtav u hotelskoj sobi

Anthony Bourdain
Press Association/PIXSELL
Sumnja se na samoubojstvo, nitko kao on nije se tako zalagao za radnike po restoranima

Jedan od najvećih kulinarskih majstora svijeta Anthony Bourdain pronađen je mrtav u svojoj hotelskoj sobi u Parizu. CNN navodi da je uzrok smrti samoubojstvo. Otkako je 1978. diplomirao na Američkom institutu za kulinarstvo u dobi od samo 22 godine, Bourdain je vodio mnoge vrhunske kuhinje diljem svijeta, među kojima i kultni Brasserie Les Halles na Manhattanu.

Restoran je bankrotirao prošle godine. Iza njega je ostalo mnoštvo televijskih serija o putovanju svijetom, istraživanju kulinarstva, istraživanju uvjeta u kojima rade radnici po restoranima, te se jako zalagao za poboljšanje njihovih uvjeta i rada i života. Tijekom života je primio praktično svaku nagradu iz svoje profesije koju je mogao.

Anthony Bourdain NEODGOVORAN ŽIVOT Life Slavni kuhar: Do 44. godine sve sam trošio na kokain

CNN navodi da je Bourdainova smrt uslijedila nakon što je svoj život vješanjem skončala modna dizajnerica Kate Spade na Manhattanu. CNN navodi i to da se stopa oduzimanja svog života u SAD-u u posljednja dva desetljeća povećala za čak 25 posto, te da polovica država u SAD-u bilježi povećanje od 30 posto ili više.

Smithsonian ga je svojedobno proglasio "Elvisom zločestih glavnih kuhara" i "izvornom rock zvijezdom kulinarskog svijeta". O tome zašto bi Bourdain počinio ovakvo što zasad još nema posebnih vijesti, samo se navodi da ga je u sobi u hotelu u Parizu pronašao njegov prijatelj, također jedan od svjetski uglednih kuhara, Eric Ripert.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.