Life
49902 prikaza

8 bolesno skupih stvari koje Trump posjeduje

Luksuzna imovina Donalda Trumpa
screenshot/youtube
Trump je postao poznat po milijardama koje ima, a sada je i predsjednik najmoćnije države svijeta. No, to nije sve...

Prije nego što je preuzeo vodeću ulogu u američkoj politici, Donald Trump je bio "običan" milijarder s mnoštvom luksuznih i po svim mjerilima - preskupih stvari. Ovo je jedan dio njegove imovine koja je pravi pokazatelj dekadencije:

1. Penthouse u New Yorku

Prostire se na tri kata te se na njega referira kao apartman na 68. katu, iako Trumpov toranj u kojem se nalazi ima samo 58. katova. Lociran u samom srcu Manhattana, ovo je mjesto kojeg Donald, Melania i njihov sin Barron nazivaju domom. Ukrašen je mramorom, dijamantima i muralima na stropu, kristalnim lusterima i gotovo svime što se može izraditi ili pozlatiti 24-karatnim zlatom. Dekor je inspiriran Lujem XIV.

Donaldov apartman u Trump Toweru | Author: screenshot/youtube screenshot/youtube

2. Rolls Royce Phantom

Trumpov prvi Rolls Royce bio je Silver Cloud iz 1956. te je on jedan od najstarijih u njegovoj bogatoj kolekciji. Ono što se izdvaja u njoj je 500 tisuća dolara vrijedan Phantom. Često ga se nazivalo "najboljim automobilom na svijetu", a može se napraviti po specifičnim zahtjevima kupaca, što je Trump iskoristio - i naravno pozlatio sve što je mogao. Na njegovu žalost, taj je auto sada morao zamijeniti blindiranim Cadillacom tajne službe. 

Automobil kakav Trump ima | Author: rolls-roycemotorcars.com rolls-roycemotorcars.com

3. Golf i sve oko njega

Opće je poznato kako Donald obožava golf, a u danima svog mandata više vremena provodi na terenu nego u Bijeloj kući. On ne samo da voli golf, već ga obožava u toj mjeri da je trenutno u vlasništvu 17 golf terena čija vrijednost premašuje 300 milijuna dolara. Osim terena u SAD-u, ima ih i izvan zemlje - u Škotskoj, gdje je taj sport rođen, dva u Dubaiju te jedan u Irskoj. Ne treba sumnjati kako u bogatoj kolekciji palica ima onih optočenih zlatom.

Donald Trump igra golf | Author: Reuters Reuters

4. Trump Tower

Trumpov toranj u Chicagu počeo se graditi 2005., a završen je u siječnju 2009. Vrijednost izgradnje objekta iznosila je 847 milijuna dolara. Ukupna visina zgrade iznosi 415 metra (341 metar iznosi visina krova, a 415 metara visina je zgrade sa antenom) te ima 98 katova. Nakon Sears Towera, koji je također smješten u Chicagu, drugi je najviši neboder u SAD-u. Ukupna površina prostora u objektu iznosi 242.000 četvornih metara. Za prijevoz putnika koristi se 27 dizala. Prostor je iskorišten za razne svrhe, tako se u zgradi nalaze maloprodajni prostori, restorani, barovi, garaže, uredski prostori, zatvoreni bazen sa sunama i uslugama masaže te luksuzni hotel sa 339 soba.

Trumpov toranj u Chicagu | Author: Wikipedia Commons Wikipedia Commons

5. Boeing 757

Predsjednički Air Force One se čini poput "jugića" naspram zrakoplova kojeg Trump već ima u vlasništvu. Riječ je o Boeingu 757-200, kojeg je Trump kupio 2011, a u njemu se nalaze spavaća soba od zlata i svile, nekoliko kina, zlatnih slavina i labavoa...
U avionu se mogu smjestiti 43 putnika, kopče na pojasevima za vezivanje su od 24-karatnog zlata (kao i sve ostalo), a pogone ga mašine Rolls Roycea. Vrijedi preko 35 milijuna dolara.

Zavirite u njega: 

6. Resort Mar-a-Lago

Sagrađenih 1920-ih, ovaj luksuzni resort obuhvaća  ogromno zdanje na Floridi, u Palm Beachu. Sastavljeno je od 58 spavaćih soba i 33 kupaonice. Luksuzno je imanje uslijed financijskih problema održavanja 1990-ih odlučio pretvoriti u privatan klub čiji su članovi svi koji žele biti viđeni. Čim je postao predsjednik, Trump je udvostručio članarinu na 200 tisuća dolara, a sama vrijednost imanja se procjenjuje na 200 milijuna dolara, na što utječe ogromna količina zlata korištena u ukrašavanju cijelog kompleksa, biblioteke ukrašene od engleskog hrasta s brojnim rijetkim knjigama, teniski tereni, bazeni...

Privatni Trumpov resort Mar-a-Lago | Author: Wikimedia Commons Wikimedia Commons

7. Helikopter Sikorsky S-76

Kome je dovoljan Rolly Royce i Boeing, kad možeš imati i helikopter. To nije običan helikopter, a njegova vrijednost iznosi sedam milijuna dolara. Osim toga, Trump je potrošio dodatnih 750 tisuća dolara na preuređenje njegove unutrašnjosti u klasičnom Trumpovom stilu - sa zlatnim kopčama na pojasima, zlatnim kvakama i sl. U njemu se nalaze četiri luksuzne kožnate fotelje i brojne druge luksuzne pikanterije.

8. Mercedes Benz SLR Mclaren

Bijesni sportaš rađen je posebno za njega. Koristi 5.4-litreni AMG-ov V8 motor potpomognut superpunjačem. Proizvodnja je počela 2003. godine, pa je najavljena proizvodnja 3.500 automobila, odnosno svake godine njih 500. Iako je ovo najjači automobil s automatskim mjenjačem u svijetu, Donald se ipak odlučio za automatski, a cijena mu iznosi 445 tisuća dolara. Ovo je jedan od rijetkih automobila kojeg vozi sam, a ne njegov vozač.

Trumpov Mercedes | Author: Wikimedia Commons Wikimedia Commons

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.