Life
1426 prikaza

5 likova s najviše šanse za Željezno prijestolje

Game of Thrones
1/10
HBO
Gotovo dvije godine očekuje se posljednja sezona najgledanije serije HBO-a, koja će nam konačno otkriti čije će biti Željezno prijestolje

"Kad igrate igru prijestolja možete samo pobijediti ili umrijeti", riječi su to Cersei Lannister koja pažljivo čuva svoje mjesto na vrijednom tronuObožavatelji ovog serijala nadaju se ipak da njezine riječ nisu u potpunosti točne, iako su se već naviknuli na smrti s kojima često ili počinje ili završava novi serijal, a ne manjka ih ni tijekom sezone. I dok se sad s nestrpljenjem očekuje posljednja osma sezona, mnogi se pitaju tko će biti taj koji će konačno (i hoće li) zasjesti na vrijedni Iron Throne (Željezno prijestolje).

Kandidata i teorija je puno, a oko prijestolja će se boriti svi, ako Bijeli šetači (White Walkers) i njihov Noćni kralj (Night King) ne unište cijeli Westeros i ubiju sve koji u njemu žive. U teoriji i on bi mogao završiti na prijestolju, no pravo je pitanje što će mu taj simbol kojeg su izmislili ljudi.

U nastavku vam predstavljamo neke od kandidata za Iron Throne.

Jon Snow

Da je ovo jedna uobičajena televizijska serija Jon Snow postao bi vladar Westerosa. Hrabar, prepun vrlina sa zamišljenim pogledom u daljinu, sigurno bi i dobro izgledao s krunom na glavi. Počeo je kao gubitnik, predstavljen kao izvanbračno dijete Neda Starka, i postao upravitelj Noćne straže (Night's Watch) a zatim i Sjevera (North).  Polako sad dolazi na vidjelo informacija da je zapravo dijete u tajnosti vjenčanih Rhaegar Targaryen (sina Ludog kralja i brata kraljice zmajeva Daenerys) i Nedove sestre Lyanne Stark, a oni su oboje mrtvi. Upravo zato čini se kako je prijestolje njegovo.

Jamie i Cersei Lannister Najuspješnija serija Kultura Hrvati u Igri prijestolja: "Glumili smo goli besplatno"

No kako smo već mogli vidjeti u seriji se nikada baš ne događa ono što bi željeli, ili ono što nam se čini logično, pa tako ni put ovog hrabrog vođe možda neće završiti na prijestolju. Jedni razlog iz kojeg bi mogao na njega zasjesti je taj, što on to zapravo ne želi, piše The Washington Post. 

Jon Snow iz Igre prijestolja | Author: HBO HBO
Daenerys Targaryen

Za razliku od Snowa ona svom silom želi prijestolje, i to joj je glavni cilj. Daenerys je kći Aerysa II Targaryena, Ludog kralja, kojeg je ubio Jaime Lannister, a naslijedio Robert Baratheon i tako okončao 300-godišnju vladavinu Targaryena, što je po nekima dovoljan argument da je prijestolje zapravo njihovo. I čini se da je ona jedina, jer ona, kao i većina ljudi, ne zna pravo porijeklo Jona Snowa, pa tako ne možemo ni puno kritizirati njihov romantičan odnos. 

Nju prate i zmajevi koji su joj pomogli da pokori Sedam Kraljevstava a vjerojatno će joj pomagati i dalje.

Bran Stark

On je jedan od kandidata iz sjene, a na tom mjestu voljeli bi ga vidjeti odani obožavatelji serije. Čini se to nevjerojatnim, no prisjetimo se kako su se i puno nevjerojatnije stvari događale u GOT. 

Igra prijestolja (Šesta sezona) | Author: HBO HBO
Nema on baš nekih prava na prijestolje, i ima dva živa rođaka koji bi mu mogli zamjeriti što je zauzeo tu poziciju umjesto svojih izuzetno kvalificiranih sestara. No po teoriji fanova, on bi preuzeo prijestolje.

Igra prijestolja Kompilacija Kultura Svih 150.966 smrti u Igri prijestolja u 20 minuta videa

Vjeruje se kako su Noćni kralj i Bran ista osoba, ili će postati jedna osoba. Povezano je to njegovim putovanjem kroz vrijeme kako bi se vratio do vremena kada kralj još nije ni postojao, i tako zaustavio i njegovo stvaranje. I onda sasvim slučajno sam postane Noćni kralj. Po toj teoriji on bi bio vladar Westerosa. Druga teorija kaže da su oni zapravo suprotnosti, dobro i zlo, a u posljednjoj bici dolazi do njihove konfrontacije. To je možda i najnevjerojatnija ideja, jer bi se Snow trebao boriti protiv kralja, no opet ne zaboravimo da je smisao GOT-a upravo očekivati neočekivano.

Sansa Stark

Onaj je možda i najizgledniji član obitelji koji bi mogao biti na prijestolju. Njezino pakleno putovanje izbrisalo joj je želju da bude princeza a iako se ne slaže s moralnim načelima Cersei puno je naučila od trenutne kraljice Sedam kraljevstava, dovoljno da možda konačno i nadmudri Littlefingera.

Igra prijestolja | Author: HBO HBO
Kada se vratila u Winterfell, pokazala je želju za vodstvom, a nekoliko se puta i sukobila sa Snowom. Mogla bi Sensa tako biti najsnažniji lik u seriji. Nitko od likova nije bio pošteđen, no možda je upravo Sensa pretrpjela najviše nedaća, uz Theona. Iz toga je izrasla samopouzdanija, inteligentnija i suosjećajnija. A takvog vladara ova zemlja treba. 

Cersei Lannister

Možda je sada njezin, ali premale su joj šanse da se na njemu zadrži još dugo. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.