Kultura
470 prikaza

Večer u spomen na nezaboravnog Simu

Simo Mraović
1/9
Goran Stanzl/Vecernji list
Njegovom preranom smrću prije deset godina i hrvatska je književna scena nepovratno izgubila mnogo vedrine kojom je on zračio

U nedjelju, 25. ožujka, u gradskoj knjižnici Bogdana Ogrizovića održat će se književna večer posvećena pokojnom pjesniku i piscu Simi Mraoviću. Ivica Prtenjača će u svom nedjeljnom talk- showu ugostiti sve one koji su željni pročitati poneku Siminu pjesmu ili tek stih, ali će druženje biti posvećeno i novom izdanju njegove knjige Konstantina bogobojaznog te posthumno objavljenoj nezavršenoj noveli Doktor Biblije. 

Pogledajte galeriju.

1/9

Simo Mraović (1966.-2008.) je, osim zbog svojih djela- poezije i proze- ostavio snažan pečat u literarnoj memoriji i zbog svog duha, svoje pojave koja je zračila iznimnom radošću i svakome navlačila iskren osmijeh na lice. Njegovom preranom smrću prije deset godina i hrvatska je književna scena nepovratno izgubila mnogo od te vedrine, ali vrijedi citirati i misao Ede Popovića, napisanu prije pet godina: "Za Simu važi ona prispodoba Čuang Cea o drvetu koje je izgorjelo, ali toplina koju je davao traje još dugo". 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.