Kultura
1280 prikaza

Tko je bio najbolje odjeveni James Bond?

James Bond
Facebook
Svaki glumac koji je dosad utjelovio najslavnijeg tajnog agenta na svijetu bio je modna ikona svojega doba

Svi glumci koji su se našli u ulozi najpoznatijeg agenta - 007, za sobom su ostavili svojevrsni modni trag. Odjeveni u najmoderniju odjeću toga vremena, postavljali su i oštre kriterije stila u desetljećima u kojima su se pojavljivali. No, tko je bio James Bond s najviše stila? 

6. Roger Moore

James Bond | Author: Metro-Goldwyn-Mayer Studios Metro-Goldwyn-Mayer Studios

Iako je završio na posljednjem mjestu, to nikako ne znači da ovaj Bonda nije imao stila jer svaki je bondovski stil bio proizvod svojega vremena. 

Ipak, Mooreov stil 1970-ih je malo staromodan i za ono vrijeme, jer širok, kravate s uzrokom kao i sivi, sportski kaputi (također s uzorkom) ne čine nonšalantnog James Bonda.

5. Timothy Dalton

James Bond | Author: Metro-Goldwyn-Mayer Studios Metro-Goldwyn-Mayer Studios

Kao Bond je nosio upravo onakvu odjeću kakva takvom agentu i priliči, od smokinga do odijela s visokim ovratnikom, ali je problem što je nije nosio - uvjerljivo. 

Svojim izgledom nije se uklapao u scene jer se činilo kako da bi radije na sebe navukao ratno odijelo. 

4. Pierce Brosnan

James Bond | Author: 20th Century Fox 20th Century Fox

Iako je znao kako Bond treba nositi odijelo, u njemu je, ipak, više nalikovao nekom međunarodnom moćniku nego malo uvrnutom britanskom tajnom agentu. 

Malo je uvjerljiviji u smokingu, iako i u njemu izgleda više kao predsjednik neke tvrtke na gala zabavi umjesto tajnog špijuna. 

3. George Lazenby

James Bond | Author: 20th Century Fox 20th Century Fox

Njegovo krem odijelo, roza košulja i mornarsko plava kravata gotovo su u samom vrhu Bond stila, koji je poletan, moderan i malo odvažniji, ali večernja košulja s volanima mu nije trebala.  

Iako je krajem 1960-ih Lazenby snimio svojeg jedinog Bonda, „U tajnoj službi Njezina Veličanstva“, 2015. godine tako odjeven najpoznatiji tajni agent na svijetu ne bi bio prihvatljiv. 

2. Sean Connery

James Bond | Author: 20th Century Fox 20th Century Fox

Prvi James Bond bio je i jedan od najbolje odjevenih. Obje stvari, sivo odijelo i bijela večernja jakna i danas su zaštitni znakovi Bondovog stila kojega je Connery utemeljio.  

Igrajući ovu ulogu, Connery je slavnom tajnom agentu „udario“ vlastiti potpis bez bahatosti i napora. Odjeća ga nije definirala, ali mu je sigurno pomogla da postavi temelje za standarde budućih Bondova. 

1. Daniel Craig

James Bond | Author: Facebook Facebook

On je moderni odgovor Bonda na Conneryog 007. U čemu god se pojavi, izgleda kao čovjek koji je navikao na takav način života. 

Tom Ford odijeva Craiga u ulozi Bonda, a njegova odijela odraz su savršene ravnoteže suvremenog krojačkog zanata i klasičnog Bond stila, piše Business Insider.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.