Kultura
563 prikaza

The Hives: Sve što niste znali o senzaciji iz Švedske

The Hives
PROMO
Ovaj genijalni bend ove godine slušamo na INmusic festivalu #14, a do sada su prodali milijune albuma diljem svijeta

Legendarni švedski garage rockeri The Hives već su godinama na glasu kao jedan od najboljih live bendova na svijetu. Nije bilo sve tako lako u početku. The Hives su se službeno okupili u malenom švedskom gradu Fagersta 1993. godine, a nakon što su objavili debitantski album Barely Legal 1997., ova energična petorka zajahala je val post-punk renesanse s početka 2000-tih koji ih je globalno lansirao do milijunskog auditorija. 

Nekoliko desetljeća kasnije ovi rock'n'roll heroji prodali su milijune albuma diljem svijeta, njihove pjesme našle su se na soundtrackovima najpopularnijih video igrica i filmova, a srca publike i kritike nepovratno su osvojili svojim odličnim live nastupima. Ovaj genijalni bend ove godine slušamo na INmusic festivalu #14, a donosimo vam pet činjenica koje sigurno niste znali o njima.

  • - Svi članovi benda bili su još tinejdžeri kada su se The Hives okupili. Čovjek po imenu Randy Fitzsimmons poslao je svim članovima benda pismo da se okupe na određenom mjestu u određeno vrijeme. Isti čovjek je potpisan na nekoliko njihovih pjesama, a ispostavilo se da je dotično zapravo gitarist The Hivesa, Arson.
  • - Almqvist tvrdi kako ime benda nema nikakve veze sa pčelama ni frizurama. Poanta je u osipu. "Iritiramo ljude i uvlačimo im se pod kožu", rekao je jednom prilikom.
  • - Iako su iz Švedske, glazbu su uvijek pisali na engleskom. Kako su sami člčanovi benda istaknuli, uvijek je bolje slušati rock and roll na engleskom nego na bilo kojem drugom jeziku.
  • - Uvijek se isto odijevaju za svaki koncert. Svi članovi benda imaju crno bijela odijela, bijele kravate i bijele cipele. Osim po odijelima, poznati su i po tome da se često poriječkaju tijekom nastupa, no fanovi ih zbog toga i vole.
  • - Almqvist i Arson su braća.

The Hives će na INmusic festivalu svirati u društvu svjetski velikana kao što su The Cure, Foals, Suede, Garbage, Johnny Marr, LP, Thievery Corporation, Kurt Vile & The Violators, Frank Turner & The Sleeping Souls, Sofi Tukker, Peter Bjorn and John, Skindred, Zeal & Ardor, Lysistrata, Super Besse, Fontaines D.C., Black Honey, Gato Preto, Siddhartu, The Ills, Run Sofa, Kandžiju i Gole Žene, Mangroove te Edi East Trance Bluesu uz još mnoga glazbena imena i iznenađenja. Podsjetimo, INmusic festival ove godine je dobio najveće priznanje od svog osnivanja kada ga je institucija glazbenog novinarstva, New Musical Express, proglasio najboljim festivalom u Europi u 2019. godini.

INmusic festival #14 održat će se na već dobro poznatoj lokaciji jarunskih otoka u Zagrebu od 24. do 26. lipnja 2019. godine uz podršku OTP banke Hrvatska koja i u 2019. godini omogućuje beskontaktno plaćanje na festivalu. Ograničeni kontingent jednodnevnih ulaznica u prodaji je putem službenog festivalskog webshopa. Jednodnevne ulaznice po cijeni od 449 kuna (+ troškovi transakcije) za prvi i drugi dan festivala te za treći dan 499 kuna (+ troškovi transakcije) mogu se kupiti isključivo putem službenog INmusicovog webshopa. 

U prodaji su i trodnevne ulaznice za 14. INmusic festival koje se mogu nabaviti putem službenog INmusic webshopa po cijeni od 549 kn (+ troškovi transakcije), dok trodnevne festivalske ulaznice još do 24. svibnja ili do isteka zaliha možete nabaviti u ograničenom broju u preko 140 poslovnica OTP banke Hrvatska i u Dirty Old Shopu (Tratinska 18, Zagreb) po cijeni od 499 kn. Kamperske ulaznice za INmusic #14 dostupne su isključivo putem festivalskog webshopa po cijeni od 250 kn (+ troškovi transakcije) do isteka zaliha.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.