Kultura
783 prikaza

Tek sad otkrili posljednju tajnu iz serije "Breaking Bad"

Breaking Bad
AMC
Jedan dio života Waltera Whitea ostao je prilično nejasan, a režiser serije ovih je dana prvi put otkrio o čemu se radi

Tvorci kultne megaserije "Breaking bad" otkrili su jednu od posljednjih tajni koju nisu baš eksplicitno otkrili u svojoj seriji. 

U neku ruku je ostalo otvoreno zašto je Walter White, kemijski stručnjak koji je u trenutku očaja odlučio početi proizvoditi kristalni meth kvalitete kakvu svijet nikada nije vidio, u mladosti napustio tvrtku "Grey matter" čiji je bio djelomični vlasnik.

Puno godina prije nego što je započeo s karijerom predavača kemije, White, kojega je briljantno odglumio Bryan Cranston, tvrtku je posjedovao pola-pola sa svojim prijateljem Elliotom Schwarzom

White je u vezi s Gretchen i, odjednom, nakon što je proveo dan nezavisnosti s njom kod njenih izrazito bogatih roditelja, on se s njom posvađa u restoranu i kaže joj da "se može jebati". 

Ona u suzama odlazi i to je kraj njihove veze. Walt za 5000 dolara prodaje svoj udio u tvrtki Elliotu, koji se vremenom ženi s Gretchen, a nakon nekog vremena osvaja Nobelovu nagradu. Ostaje otvoreno koliko mu je u tome pomoglo Whiteovo istraživačko naslijeđe koje je ostalo u tvrtki čiji je udio White prodao i koja je narasla do vrijednosti od nekoliko milijardi dolara. 

Time je opisan ljubavni trokut koji je pregazilo vrijeme, a White je postao sredovječni, inhibirani, dozlaboga ogorčeni čovjek, koji je sasvim izgubio svoj ego, da bi se silovito probudio tek otkrivši da ima rak. Tada počinje proizvoditi drogu.

Gledatelji takvim razvojem situacije isprva ostaju ogorčeni prema Elliotu i Gretchen, ali nakon nekog vremena shvaćaju da se par u najmanju ruku prema Whiteu nije baš previše ogriješio ako je uopće i u bilo kojoj mjeri.

Svojedobno je glumica koja je utjelovila Gretchen, Jessica Hecht, natuknula da je White napustio Gretchen zato što se osjećao inferiornim. Tek danas, tim povodom producentsko-scenaristički dvojac Vince Gilligan i Peter Gould rekli su da je to istina i objasnili o čemu je točno riječ. Gilligan je izjavio za Huffington Post da je Whitea ubio u pojam kompleks manje vrijednosti koji je kulminirao kad se našao okružen bogatstvom roditelja svoje djevojke.

“Sve do tog trenutka on zapravo nije razumio koliko je njegova djevojka zapravo bogata i kolio je utjecajna njena obitelj. Mozak mu se okrenuo, osjetio se inferiornim i pretjerano je reagirao... Sve to se može shvatiti ako se tih nekoliko scena pregledaju vrlo podrobno i ako gledatelj nije opterećen predrasudama o tome da su Gretchen i Elliot prevarili Whitea", objasnio je Gilligan.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.