Kultura
407 prikaza

Švedski akademik: Dylan je "arogantan"

Bob Dylan
REUTERS
Dylan još uvijek niti na koji način nije reagirao na dodjelu Nobelove nagrade

Ugledni član Švedske akademije kritizirao je u petak "arogantno" ponašanje Boba Dylana koji se još uopće nije oglasio nakon objave 13. listopada da je dobio Nobelovu nagradu za književnost.

Bob Dylan (75) nije odgovorio na opetovane telefonske pozive Akademije niti je na ikoji način reagirao na dodjelu Nobelove nagrade za književnost dok je ta vijest, pozdravljena ili osporavana, zapalila društvene mreže.

"To je nepristojno i arogantno. On je to što je", rekao je akademik Par Per Wastberg čije je riječi prenijela javna televizija SVT.

"To je apsolutno nečuvena situacija, ali stigne se izjasniti do svečanosti", istaknuo je Per Wastberg misleći na tradicionalnu svečanu dodjelu nagrada 10. prosinca u Stockholmu.

Ime dobitnika ukleše se u mramor bez obzira na ignoriranje ili odbijanje nagrade, podsjeća glavna urednica kulture dnevnika Aftonbladet Asa Linderborg koja smatra da Dylan neće doći u Stockholm, "pogotovo ne nakon izjava Para Westberga".

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.