Kultura
79 prikaza

Suradnja HNK s Albanskom nacionalnom operom i baletom

HNK
HNK Zagreb
Albanska nacionalna opera i balet iz Tirane, najveće je kazalište u Albaniji koje djeluje u sklopu palače Kulture te jedna od najsimboličnijih institucija te zemlje

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu i Albanska nacionalna opera i balet potpisali su danas, 5. ožujka  protokol o suradnji, odnosno međusobnoj razmjeni produkcija i umjetnika.

U foyeru Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu protokol su potpisale gospođa Dubravka Vrgoč, intendantica Hrvatskog narodnog kazališta i gospođa Zana Çela, intendantica Albanske nacionalne opere i baleta.

Za Hrvatsko narodno kazalište iznimno je važna suradnja s albanskom Operom i Baletom, kao i svaka suradnja s bilo kojom drugom europskom operom i baletom. Albanija i Hrvatska pripadaju  kulturnom krugu mediterana stoga i tu vidimo mogućnosti kulturne suradnje. U ovom konkretnom slučaju pomoći će nam razmjenjivati umjetnike i ostvarivati  koprodukcije koje će biti zanimljive i za jednu i za drugu stranu, rekla je Dubravka Vrgoč, intendantica Hrvatskog narodnog kazališta.

HNK | Author: HNK Zagreb HNK Zagreb
Zana Çela, intendantica Albanske nacionalne opere i baleta istaknula je kako je jako sretna zbog potpisivanja današnjega protokola jer je sada moguće početi ostvarivati cilj. Naš san je ostvaren, a ovaj dan je prvi dan suradnje naših kazališta u kojoj ćemo, između ostaloga, pomoći i mladim umjetnicima na promoviraju njihovih aktivnosti, izjavila je gospođa Zana Çela.

Albanska nacionalna opera i balet iz Tirane, najveće  je kazalište u Albaniji koje djeluje u sklopu palače Kulture te jedna od najsimboličnijih institucija te zemlje. Iako relativno mlado (osnovano 1953. godine) ovo  kazalište postalo je centrom kulture Albanije, omogućujući svojim umjetnicima adekvatan prostor za izražavanje njihovih umjetničkih ekspresija.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.