Kultura
415 prikaza

Stiže festival ulične umjetnosti Zen Opuzen

Zen Opuzen festival
1/7
Facebook
Razni umjetnici iz zemlje i inozemstva transformirat će Opuzen u galeriju na otvorenom

Festival Zen Opuzen je fešta ulične i riječne umjetnosti koja se zbiva u središtu čarobne Doline Neretve, Opuzenu. Trodnevno događanje od 30. lipnja do 2. srpnja 2017. okupit će poznate ulične umjetnike iz zemlje i regije i oživjeti fasade Opuzena kroz druženje s građanima i gostima.

Poznata domaća ekipa koju predvode Lonac, Lunar, Modul, Bare, Hana i mnogi drugi, udružit će snage s kolegama iz Francuske, Srbije i Bosne i Hercegovine da bi ukrasili opuzenska pročelja i zidove nepovratno transformirajući Opuzen u ''Galeriju na otvorenom''.

Zen Opuzen festival | Author: Facebook Facebook

Lokalno stanovništvo zajedno sa gostima i umjetnicima će se po treći put ujediniti u kreiranju zanimljivih kulturnih I društvenih sadržaja.

Kroz tri festivalska dana, na obalama Velike i Male Neretve, gradskim ulicama i parkovima deseci umjetnika će oslikavati pročelja i zidove, organizirati igraonice za djecu kao i radionice kreativnog stvaranja od prirodnih i recikliranih materijala. Glumit će se, žonglirati i cirkusirati po ulicama, ploviti po rijeci i moru na čudnim plovilima, biciklirati, skakati u rijeku, svirati, plesati i zabavljati do zore...

Zen Opuzen festival | Author: Facebook Facebook

Ulaz na festival je besplatan, a svi željni vikend avanture u prirodi mogu u Art Park-u nabaviti karte za organizirani prijevoz, smještaj, hranu i ostale aktivnosti.

Ovogodišnji izvođači pomno su odabrani, ne samo zbog impresivnih uradaka, nego i zbog njihove društvene uključenosti i poruka koje šalju svojim djelima poput poruke veselja, međusobnog poštovanja i konceptualnog rada kroz koji zajednica dobiva znatan pozitivni impuls na više razina.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.