Kultura
23806 prikaza

Šest lica traži Frica - proglašeni finalisti za najbolju knjigu fikcijske proze

PROMO
Sestu godinu zaredom, šest lica traži Frica i sve ono što uz tu nagradu ide: ugled, materijalni dio u vidu simbolične skulpture ispravnosti – žiroskopa i financijski dio 10.000 eura koji osigurava Barcaffe

 | Author: PROMO PROMO

Pobjednik/ca će biti proglašen u Hrvatskom državnom arhivu u nedjelju 22. 1. 2023. iz kruga naslova koji je žiri uvrstio u finale. To su, abecednim redom: Blažević Magdalena s romanom „U kasno ljeto“, Jergović Miljenko sa zbirkom priča „Trojica za Kartal“, Kabil Namik s romanom „Yesterday“, Matić Đorđe s romanom „Niotkuda s ljubavlju“, Šimpraga Dalibor sa zbirkom priča „Izvještaj o generaciji“ i Vidaić Martina s romanom „Stjenice“. Nitko od sudionika užeg izbora još nije dobitnik nagrade Fric, pa će se klub dobitnika proširiti za jedno ime.  

1/10

Nagradu Fric dodjeljuje tjednik Express, a sponzorira Barcaffe, koji će pobjednika prestižnog izbora nagraditi sa 75.000 kuna.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.