Kultura Nagrada Fric
319 prikaza

S. Mehmedinović: Poetski eksplozivan i do srži pročišćen

Semezdin Mehmedinović
PROMO
"Me’med, crvena bandana i pahuljica" bori se za prestižnu književnu nagradu

Ovo je knjiga koju ćemo na polici držati poput najdragocjenije snježne kugle da joj se utječemo onda kada nam je najvažnije i kada smo potreb­­ni najmilijima. Ovako na stranicama izdavača stoji najava za roman bosanskohercegovačkog autora Semezdina Mehme­dinovića "Me'med, crvena bandana i pahuljica". Knjiga je jedna od 13 romana koji će se boriti za prestižnu nagradu Fric, koju dodjeljuje tjednik Express uz potporu sponzora Barcaffea.

Semezdin Mehmedinović | Author: PROMO PROMO

"Me'med, crvena bandana i pahuljica" najintimnija je knjiga Semezdina Mehmedinovića, koja kroz naizgled svakodnevne, a opet neobične događaje duboko ponire u međuljudske odno­­se, u odnose muža i žene, oca i sina. Omeđena bolnicom, iskustvom nemoći, težnjom da se shvati i prihvati promjena vlastitog ja, prepuna empatije, ona je gotovo medicinski točna dijagnoza ljubavi u svakoj obitelji.

Poetski eksplozivna, do srži pročišćena, "Me'med, crvena bandana i pahuljica" koktel je vlastitih slabosti i snaga u kojem se precizno odražavaju i izražavaju one najve­će i najvažnije teme koje zaokupljaju svakoga - ljubav i smrt, sadašnjost i povijest, bolest i zdravlje, putovanje i ostajanje. Semezdin Mehmedinović "Me'med, crvena bandana i pahuljica" napisao je nakon što je preživio srčani udar i to je njegova najintimnija knjiga.

pisac i akademski slikar Rade Jarak Predstavljamo Kultura Njegovi emigranti ne umiru za naciju

Nagrada Fric dodjeljuje se za fikcijsku neprevedenu prozu, za djela objavljena između 31. lipnja 2016 i 1. srpnja 2017. U prvom krugu natjecanja bila su 72 naslova. Žiri u sastavu Biljana Romić (predsjednica), redateljica Hana Jušić, glavni urednik 24sata Goran Gavranović, politički komentator i predstavnik publicistike Boris Rašeta te Dubravko Lepušić izabrao je njih 13. Proglašenje najboljeg romana (autoru će pripasti i nagrada od 75.000 kuna) bit će 19. prosinca.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.