Kultura
215 prikaza

"Putin se ugledao na Miloševića"

Aleksandar Hemon
Anto Magzan (PIXSELL)
U novom broju tjednika Express pročitajte intervju u kojem Hemon govori o životu u Americi, zašto ga uspoređuju s Pamukom i Nabokovom, kako komentira Islamsku državu, te razmišlja li o povratku u Sarajevo

Rođeni Sarajlija koji je svjetsku slavu stekao preko velike bare, Aleksandar Hemon, oštri je kritičar američke kulture nasilja i ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Kako kaže Hemon, da je američko društvo opsjednuto nasiljem vidi se na svakom koraku, od toga da svatko nosi oružje, pa do činjenice da policija prvo puca, a tek kasnije postavlja pitanja. Od brojnih prijetnji sigurnosti u svijetu ponajprije izdvaja ruskog predsjednika Vladimira Putina. Tvrdi kako je putinovska Rusija moćna mješavina države i kriminalne organizacije, dok Putina uspoređuje s Miloševićem.

U novom broju tjednika Express pročitajte intervju u kojem Hemon govori o životu u Americi, zašto ga uspoređuju s Pamukom i Nabokovom, kako komentira Islamsku državu, te razmišlja li o povratku u Sarajevo.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.