Kultura
179 prikaza

Podržimo mlade kreativce bez doma

Otac i sin
Thinkstock
U tijeku je prikupljanje donacija kojima će se omogućiti mladim kreativcima da napokon pokažu za što su sposobni

"Volio bih jednog dana imati vlastitu gitaru", kaže osamnaestogodišnjak, poznat samo po početnom slovu imena N. Zbog njega i njemu sličnih bend Kries pokrenuo je hvalevrijednu inicijativu prikupljanja novca kako bi se mladim kreativcima omogućilo da se napokon bave umjetnošću.

Putem Indiegogo platforme pokrenuli su prikupljanje 8.000 dolara kojima će nabaviti potrebnu opremu (slikarsku, fotografsku i glazbenu) te osigurati prostor za rad i učenje 12 mladih kreativaca, a riječ je o izbjeglicama u Zagrebu i štićenicima SOS Dječjeg sela Hrvatska. 

Ideju podržavaju i udruge Are You Syrious?, Inicijativa za podršku izbjeglicama Dobrodošli!, SOLIDARNA – Zaklada za ljudska prava i solidarnost i Koalicija Solidarnosti Split.

Kako sami napominju, u Hrvatskoj žive ljudi koji su svoj dom morali napustiti ili ga nikad nisu imali. "Među njima su mladi kreativci - djeca bez primjerene roditeljske skrbi i izbjeglice koje su u Hrvatsku došle bježeći od rata. Da bi mogli stvarati i biti ono što jesu, potrebni su im instrumenti, kistovi, plesne cipele, prostor za pjevanje i fotoaparat", napisali su u svojoj kampanji.

Za svaku donaciju iznad 10 dolara dobit ćete kod za skidanje posljednjeg albuma grupe Kries, ali Indiegogo dopušta i veće donacije.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.