Kultura
1471 prikaza

Obožavani kapetan Picard vraća se na male ekrane

Patrick Stewart iz Zvjezdanih staza
Mike Egerton/Press Association/PIXSELL
Obožavaju ga generacije a mnoge među njima potaknuo je da se i sami bave znanošću

Najpoznatiji kapetan, a mnogi će reći i najomiljeniji, poznat po mnogim pamtljivim rečenicama i izrazima, Jean-Luc Picard, koji nas je hrabro vodio putevima kojima se nitko ne usudi ići, vraća se na male ekrane. 

Glumac koji ga je utjelovio 78-godišnji Patrick Stewart tako će, iako je i sam mislio kako je priča o kapetanu Picardu završena, ponovno igrati ulogu zbog kojeg ga obožavaju generacije diljem svijeta. Iako još nije poznat naziv serijala ni datum kada će biti objavljen vijest je potvrdio i sam Stewart na tradicionalnoj konvenciji "Zvjezdanih staza" u Las Vegasu, piše Business Insider. 

"Uvijek ću biti ponosan što sam bio dio Zvjezdanih staza: Nove generacije, no kada smo završili snimanje posljednjeg dijela 2002. godine mislio sa da je došlo do prirodnog kraja mog života s njima", rekao je Stewart. 

Kapetan Jean Luc Picard iz Zvjezdanih staza | Author: Wikimedia Commons Wikimedia Commons

Odigrao je ulogu kapetana Picarda u 178 epizoda koje su se prikazivale između 1987. i 1994. godine. Njegov je lik među najpoznatijima u ovom serijalu a pojavio se i u četiri filma i to Star Trek Generations, Star Trek: First Contact, Star Trek: Insurrection i Star Trek: Nemesis.

"Za mene je to neočekivano i divno iznenađenje i uzbuđen sam što ću se vratiti Jean-Luc Picardu i istražiti nove dimenzije lika. Tražim mu novi život i to nakon što sam pomislio da je njegov život gotov", rekao je. 

Izvršni producent ovog serijala bit će Alex Kurtzman koji je sudjelovao na dobro prihvaćenom Star Trek: Discover.

"Više od 20 godina obožavatelji su se nadali da će se kapetan Picard jednog dana vratiti. I sada je došao taj dan. Ne možemo dočekati da stvorimo nešto novo, iznenadimo ljude i odamo počast naraštajima ljudi i mladih i starih", naglašava. 

Astronautkinja promatra zemlju iz ISS-a JEDNOSTAVNO Znanost NASA ima samo 3 uvjeta da biste postali astronaut

CBS Television Studios i Kurtzman su sklopili dogovor po kojem Kurtzman nastavlja raditi na Zvjezdanim stazama još pet godina. Osim zarade od pet milijuna godišnje, Kurtzman je dobio slobodu stvaranja novog materijala.

Stewart će reći kako je bio posebno ponosan što je kapetan Picard potaknuo mnoge da slijede njegov primjer i okrenu se znanosti, istraživanju. 

"Osjećam da sam spreman vratiti se onom utješnom i reformirajućem svjetlu u današnjim počesto mračnim vremenima. Radujem se suradnji sa našim briljantnim i kreativnim timom, dok ćemo pokušat donijeti svježu, neočekivanu i značajnu priču u život, još jednom", naglasio je. 

Nakon Picarda Stewart je najpoznatiji po svojoj ulozi profesora Charles Xaviera u serijalima X-Men

 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • BESTpartizan 19:30 24.Siječanj 2019.

    jean luc picard legendarni kapetan star treka.

  • Avatar Hollysanna
    Hollysanna 02:03 06.Kolovoz 2018.

    Dobrodošli na najbolju stranicu sex dating ==>> Sexydrom.com