Kultura
171 prikaza

"Ne postoji druga novina koja se na ovaj način bavi kulturom"

Sanjam Knjigu
Duško Marušić/Pixsell
BestBook, Artis, Fric samo su manj broj projekata za kulturu unutar 24sata i Expressa

Da knjiga nestane u knjižnicama ili da novine ne dođu pred kućni prag, ljudi bi se uspaničili. Jer svijet bez knjiga i novina nije normalan, ali je zato najnormalnije posjetiti najveći regionalni sajam knjiga u Puli - 24. Sa(n)jam knjige. 

"Ovdje svi kolektivno mogu izvoditi kreativne ludorije na raznim radionicama - rekli su organizatori. Osim na štandove ponajboljih autora, nakladnika, promotora i knjižnica, ondje ćete naletjeti na knjige objavljene u izdanju 24sata.

Koliko pažnje 24sata i tjednik Express, koji je i medijski pokrovitelj sajma, posvećuju književnosti, u ponedjeljak u 12.30 u Kavani Mozart Doma branitelja govorili su glavni urednik 24sata Goran Gavranović, urednik kulture u Expressu Igor Vikić te kolumnisti i publicisti Boris Rašeta i Emir Imamović Pirke. 

Pogledajte video.

"Nigdje u Hrvatskoj ne postoji tjednik ili dnevna novina koja se bavi kulturom na jedan, publici prihvatljiv način, a koji stručnjacima nije odbojan. Zato smo i pokrenuli prvenstveno BestBook, a nakon toga i Artis, time smo pozicionirali na području publike koju možemo nazvati inteligencijom", kazao je glavni urednik 24sata Goran Gavranović.

Ugledni kolumnist i novinar Boris Rašeta nadovezao se: "U 24sata sam došao s idejom da se bavim tabloidnim novinarstvom. Moj prvi intervju bio je sa Silvijom Saint, koja je bila glumica u filmovima za odrasle. Smatrao sam to krunom svog novinarstva i tako sam planirao doći do mirovine".

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.