Kultura
195 prikaza

Morrisseyjev roman počašćen najgorim uvredama kritičara

Morrissey
PBG/Press Association/PIXSELL
Poznati britanski glazbenik upravo je objavio svoj prvi roman, a ako posluša kritičare, bit će i posljednji

Steven Patrick Morrissey idol je mnogih više ne tako mladih generacija koje su se prepoznale u njegovim pjesmama dok je bio pjevač The Smithsa, ali i kad je nastavio sa samostalnom karijerom.

Mnogi ga smatraju arogantnim egocentrikom, pa je morao znati da će biti pod mikroskopom kad je objavio svoj prvi roman 'List od the Lost' u kojem priča o slučajnom ubojstvu 1970-ih godina, i to osobe koja je igrom slučaja vrag - zbog čega grupa koja je počinila umorstvo bude prokleta.

'List of the Lost' od Morrisseyja | Author: amazon amazon

Brzi čitatelji u jednom su dahu dovršili knjigu, ali ne zbog silnog uzbuđenja što u rukama drže remek-djelo, dapače. Tako su prve kritike objavljene svega 11 sati nakon puštanja knjige u prodaju.

"Ne čitajte ovu knjigu; nemojte se ukaljati njome, bez obzira koliko vam se primamljivim činio sadržaj", napisao je Michael Hann iz Guardiana, nakon čega je nastavio: "Svi koji su knjigu otpratili do tiskare trebali bi se objesiti na stup srama, jer je teško povjerovati da je nešto ovako loše među korice stavio bilo tko drugi osim ispraznog izdavača. To je neuglađeno govno od knjige, ustajali izmet Morrisseyjeve mašte", piše Independent.

Iako je sam Morrissey prilično zbunjujuće opisao knjigu, tj. riječima nakon kojih se većina pitala što je pisac htio reći, ostaje jasno da će mnogi nakon čitanja knjige biti još više uznevjereni i pitati se zašto je pisac išta htio napisati. Jer, pjesme mu idu sjajno, pa je možda pametnije da se 'ograniči' na njih.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.