Kultura
943 prikaza

Monicin scenarij: Clintonov seks skandal postaje serija

Hillary i Bill Clinton
Press Association/PIXSELL
Bio je to skandal koji ga je skoro koštao predsjedničke funkcije, a i danas se o njemu govori

Treća sezona popularnog serijala "American Crime Story" bavit će se seks aferom između Monice Lewinsky i bivšega američkog predsjednika Billa Clintona, zbog koje je gotovo odstupio s funkcije, objavio je u utorak na prezentaciji na Beverly Hillsu predstavnik FX Networksa.

Bivša pripravnica u Bijeloj kući Monica Lewinsky jedna je od producentica nove sezone serijala pod nazivom "Impeachment: American Crime Story".

Snimanje bi trebalo započeti u veljači iduće godine, a u Sjedinjenim Državama će se premijerno prikazati 27. rujna 2020.

Hillary i Bill Clinton Sklonost nasilju Top News Hillary godinama tuče Billa iza zatvorenih vrata

Izvršnog producenta Ryana Murphyja na izbor teme nadahnuo je bestseller Jeffreya Tobina iz 1999. godine "A Vast Conspiracy: The Real Sex Scandal that Nearly Brought Down a President". Scenarij će napisati Sarah Burgess. 

Monicu Lewinsky u serijalu će glumiti Beanie Feldstein ("Booksmart", "Lady Bird"), a Lindu Tripp, njezinu bivšu kolegicu koja je snimila razgovore te omogućila da se razotkrije afera s tadašnjim predsjednikom utjelovit će glumica Sarah Paulson ("Glass", "Ocean's 8").  Annaleigh Ashford će glumiti Paulu Jones.

Bill Clinton i Monica Lewinsky | Author: Wikimedia Commons Wikimedia Commons
Druga Tobinova knjiga "The Run of His Life: The People v. O. J. Simpson," poslužila je kao predložak za prvu sezonu serijala "The People vs OJ Simpson", koju su i publika i kritika odlično prihvatili, a glumci Cuba Gooding Jr. i Sarah Paulson za uloge su nagrađeni nagradama Emmy.

I prve dvije sezone serijala "American Crime Story" bavile su se istinitim događajima koji su potresli Sjedinjene Države, a osvojile su ukupno 16 nagrada Emmy.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Potrčalo
    Potrčalo 14:23 10.Kolovoz 2019.

    Taj događaj nikoga nije potresao. Dokaz je da nitko tko je za to saznao nije zatražio liječničku pomoć.