Kultura
157 prikaza

Kastrirani svodnik upleće se u intrige mafije i politike

Zapisi jednog svodnika
Lumen
Iznijansiran i eksplozivan triler prikazan iz ozračja propasti talijanskog društva s kraja ‘70-ih godina

Iako je počeo pisati tek u 52. godini, Giorgo Faletti koji je po struci pravnik ubrzo je postao jedan od najčitanijih talijanskih pisaca. Njegovi romani danas imaju milijunske naklade, a triler “Ja ubijam” odmah je dospio na vrh talijanske top-ljestvice najčitanijih knjiga te je prodan u više od četiri milijuna primjeraka.

Ovaj svestrani umjetnik, glumac, glazbenik i pisac, kao i TV zvijezda donio je još jedan krimić koji prati svodnika Brava kasnih ‘70-ih godina prošlog stoljeća u Milanu. Italija koja je prikazana kao politički korumpirana zemlja kojom upravlja mafija i koju teroriziraju Crvene brigade tada proživljava dramatične dane zbog otmice bivšega talijanskog premijera Alda Mora. Okosnica priče je lik kastriranog, zagonetnog svodnika Brava kojem je posao osigurati najljepše žene bogatima i moćnima. Upoznavanje tajanstvene Carle kao i splet neobičnih okolnosti dovedu ga na primarnu metu policije, opasnog milanskog podzemlja kao i na nišan Crvenih brigada. Iako u prvom dijelu romana radnja sporo teče, Faletti do samog kraja ipak uspjeva držati u neizvjesnosti, jer se tek tada počinje raspetljavati istina priča o mračnoj prošlosti glavnog junaka.

Zapisi jednog svodnika, Giorgio Faletti, Lumen. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.