Kultura
279 prikaza

Jezivi kratki film prikazuje najgori mogući scenarij online komunikacije

Cura na laptopu
Thinkstock
Obično čavrljate s nekim 'online' pretpostavljajući da je riječ o osobi čije ime piše, ali što kad to nije slučaj?

Vodeći se tom idejom, Alex J. Mann krenuo je snimati kratki film 'Green Dot' u kojem nema glumaca, niti raskošnih scenografija. Sve što pratimo je Gchat komunikaciju između dvoje poznanika, Mallory i Trenta.

Dijalog započinje prilično normalno, no vrlo brzo postaje jasno da nešto nije u redu, jer Mallory odbija povjerovati da čavrlja s Trentom. Nećemo vam odati iznenađenje, no recimo samo da vrlo brzo njihov razgovor zastrani i postane prilično jezovit, a djeluje potpuno stvarno i realno (s pauzama, skraćenicama i svime što obično prati normalan 'chat').

Mann je inače izjavio za Mic da je ideju za filmić dobio nakon jednog stvarnog događaja. "Bio sam na Facebook 'zidu' osobe koja je nedavno umrla, a čija je sestra i dalje objavljivala stvari u njezino ime. I bilo je nečeg nestvarnog u vezi objava osobe za koju sam znao da je mrtva. Unatoč tome što sam znao da sve to objavljuje sestra te osobe. Iskombinirao sam tu ideju s Gcathom, koji je portal u našu prošlost. Naime uvijek viđam na Gchatu imena ljudi s kojima nisam godinama pričao, a vjerojatno više ni neću."

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.