Kultura
3470 prikaza

Iskreni Šerbedžija: "Pjevam za pokojnu Milenu"

Rade Šerbedžija i Milena Dravić
Duško Marušić/Pixsell
Nedavna smrt stare prijateljice duboko je potresla slavnog glumca

Rade Šerbedžija, veliki glumac i pjevač, jednostavno odbija prestati raditi. Ovih dana će u Srbiji održati koncert pod nazvimo "Meni se, dušo, od tebe ne rastaje" po pjesmi Johnnyja Štulića. "Također, čeznem za nekim boljim vremenima, pa zbog toga i naziv ove trodnevne turneje", kazao je Šerbedžija u razgovoru za srpski Alo.

Dugo ste se družili s glumicom Milenom Dravić i teško ste podnijeli njenu smrt. Po čemu ćete je pamtiti?
Izgubili smo puno dobrih glumaca, pjevaša, postaša, dobrih ljudi, ali publika se navikne da njih više nema. Mi koji smo s njima bili bliski teško to podnesemo. Druženja s Draganom i Milenom neikada neću zaboraviti, sve te predive uspomene su složene u mojim mislima i srciu. A njen topli osmijeh, radost i iskrenost koju je nosila u očima nikad neću moći zaboraivit. Zato ću na ovom koncertu pjevati za nju.
Često putujete i živjeli ste na mnogo svjetskih destinacija. Ipak, najčešće se vraćate svom Jadranu. Jeste li zvali prijatelje iz Hollywooda da vam se pridruže na moru?
Vole dolaziti, jako im se sviđa Jadran i njegova prelijepa mjesta. Često ih vodim na Brijune. Dolazile su mi u posjet Angelina Jolie i Amanda Palmer, kao i veliki Ralph Fiennes, on je zaljubljen u ovaj dio svijeta.
Nedavno ste napunili 72 godine, planirate li mirovinu ili još želite raditi. 
Ne bojim se starosti, tako da o mirovini ne razmišljam, neće to kod mene tako uskoro. Obitelj je moja neiscrpna inspiracija, kao i publika. Rade još ne ide nikuda.

U jednom ranijem intervjuu za Alo proslavljeni glumac je otkrio zašto nije htio govoriti na sahrani pokojne Milene Dravić. "Oni su tražili da ja govorim na sahrani, ali sam rekao da neću. Ne samo što mi je bilo teško nego kad ti netko najbliži ode, onda se ne govori. Oni su mi bili obitelj. Milenu i Gagu doživljavao sam kao brata i sestru."

"Vidjeli smo se u Puli u srpnju. Bili smo nekoliko dana skupa i tad smo se zadnji put vidjeli. Trebali smo se vidjeti u kolovozu, kada sam bio u Beogradu, ali sam bio prehlađen te smo se samo čuli telefonom", rekao je Šerbedžija za Alo. 

U ovom, za mene nepodnošljivom vremenu življenja, bez mojeg Dragana sve je još mnogo zluradije, rekla je Milena Dravić u lipnju. Diva srpskoga glumišta u posljednjem intervjuu koji je dala za 24sata prisjetila se koliko joj je nedostajao pokojni suprug, velikan Dragan Nikolić. Glumačka diva je preminula u 79. godini života u u Kliničko-bolničkom centru Bežanijska kosa, nakon borbe s teškom bolešću.

- Bez njegova osmijeha za dobro jutro i bez podrške da izdržimo još jedan dan, sa svim njegovim nepredvidivostima, a ne gubeći vjeru u život i ljude, ljubav..., ništa više nije isto. Niti može biti. Nedostaje mi i naša svakodnevica, kad smo stajali na stepenicama, kad bih osjetila nježnu ruku na svojem ramenu, zagrlila ga. I ono kratko: ‘Ćao, vidimo se, volim te’ – rekla je Milena.

'Neutješna suprugovim odlaskom izgubila je ljubav, podršku i sve što joj je u 44 godine braka život činilo lijepim'

Ljubav im je bila na prvome mjestu. Čitala je njegove, a Dragan Milenine scenarije i komade. Savjetovali su se, dogovarali, bodrili, a nisu se jedan drugome miješali u posao. Uvijek ju je štitio jer je, priča glumica, znao kako se ovo društvo odnosi prema ženama.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.