Kultura
381 prikaza

Grlićev film "Ustav Republike Hrvatske" na filmskom festivalu u Montrealu

Rajko Grlić
Dusko Marusic (PIXSELL)
Filmski festival Montreal World Film Festival objavio je natjecateljski program za koji je izdvojeno 22 filma iz cijelog svijeta

Film Rajka Grlića "Ustav Republike Hrvatske" imat će potkraj kolovoza svjetsku premijeru na filmskom festivalu Montreal World Film Festivalu, priopćila je PR služba filma.

Filmski festival Montreal World Film Festival objavio je natjecateljski program za koji je izdvojeno 22 filma iz cijelog svijeta, a među njima, kako se navodi u priopćenju, je i filma Rajka Grlića "Ustav Republike Hrvatske".

Grlićev film hrvatska će publika imati prigodu gledati od ove jeseni u distribuciji Blitza. Kako je navedeno film se bavi pitanjem nesnošljivosti, predrasudama i mržnjom prema različitostima.

U glavnoj ulozi je srpski glumac Nebojša Glogovac, koji u filmu igra umirovljenog profesora, deklariranoga homoseksualca i transvestita. Uz njega još igraju Ksenija Marinković, Dejan Aćimović i Božidar Smiljanić, a scenarij potpisuje Ante Tomić zajedno s Rajkom Grlićem.

Ovogodišnje, jubilarno 40. izdanje Međunarodnog filmskog festivala u Montrealu održava se od 25. kolovoza do 5. rujna.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.