Kultura
1246 prikaza

Filmovi na ovogodišnjem Cannesu puni seksa i golotinje

Love
1/4
Love
Cannes je još jednom pokazao da zna privući pažnju ovakvim filmovima

Filmski festival u Cannesu počinje u srijedu, a publika je već odavno zasuta plakatima, trailerima i ostalim reklamnim merchandiseom.

Ono što se svakako može primijetiti je da će Cannes ove godine biti krcat strasti, golotinje, kontroverzi i seksa. U filmu "Marguarite & Julien", redateljica Valérie Donzelli bavi se incestom.

U filmu "Carol"  u kojem glume Cate Blanchett i Rooney Mara, redatelj se bavi zabranjenom ljubavi. Plakat za film "Youth" jedan je od kontroverznijih ove gdoine, a na njemu se vide Michael Caine i Harvey Keitel kako bulje u golu ženu koja se nalazi pored bazena u kojem se kupaju.

Plakat za film "Love" izazvao je žestoke reakcije. Na njemu se vide tri osobe koje se ljube, a trenutno se film može vidjeti samo na internetu i pitanje je hoće li biti postavljen na reklamnim panoima. Film je 3D seks film koji će se u  Cannesu prikazivati samo iza ponoći.

Cannes je još jednom pokazao da zna privući pažnju ovakvim filmovima, jer čak i kad u nekim filmovima nema seksa, uvijek izvuku nekakav seksipil, golotinju ili nešto slično.

Seks je u Cannesu gotovo uvijek bio sigurna ulaznica na festival. Primjerice, "Seks, laži i videovrpce" danas bi sigurno bio dosadan modernoj publici, ali par koji se snima za vrijeme seksa 1989. u to je vrijeme bila revolucija. Na kraju je dobio Zlatnu palmu.

Potom su tu bili filmovi "Crash" i "Kids", te jedan od žešćih, "Baise-moi".

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.