Kultura
491 prikaza

Filmovi koje ove jeseni ne smijete propustiti – od Spectrea do Ratova zvijezda

Filmski hitovi u kinima do kraja 2015.
Express
Meryl Streep, Daniel Craig, Angelina Jolie, Robert De Niro, Matt Damon, Michael Fassbender, Emily Blunt, Hugh Jackman samo su neka od imena koja ćemo gledati na velikom platnu

Čini se kako će nadolazeća filmska sezona u kinima biti puno bolja nego prethodna u kojoj se Hollywood nije baš proslavio s nekim posebnim projektima. Meryl Streep, Daniel Craig, Angelina Jolie, Robert De Niro, Matt Damon, Michael Fassbender, Emily Blunt, Hugh Jackman samo su neka od imena koja ćemo gledati na velikom platnu.

Everest

Prema mnogima Everest bi ove godine mogao biti ono što je Gravity bio 2012. godine. Avanturističko-katastrofični triler nije smješten u svemiru, ali je zato smješten na Everestu, a napravljen je prema istinitom događaju iz 1996. kada je pokušaj uspona na Everest završio tragedijom i katastrofom.

Life

Ovo je biografska drama smještena u pedesete godine, a priča se vrti oko prijateljstva Jamesa Deana i fotografa Lifea Dennisa Stocka dok zajedno putuju Amerikom. 

Mia Madre

Veliki talijanski redatelj Nanni Moretti vratio se s toplim filmom o obiteljskim odnosima i kako je važno uživati u životu. 

The Martian

Ridley Scott i njegov izlet u svemir s Prometejem nije bio baš uspješan, a adaptacijom romana Andyja Weira pokušat će još jednom napraviti "svemirski" uspjeh. Matt Damon glumi astronauta koji je zaglavio na Marsu i mora se izvući, a filmu već predviđaju hrpu nagrada. 

The Intern

Ovo je nova komedija Nancy Meyers u kojoj Anne Hathaway glumi šeficu internetske modne kompanije. Uz nju glume Robert De Niro i Rene Russo.

Macbeth

Justin Kurzel napravio je svoju verziju slavnog klasika, a kao Macbetha angažirao je Michaela Fassbendera, dok njegovu 'lejdi' glumi Marion Cotillard.

Sicario

Najavljuje se kao jedan od najboljih trilera sezone u kojoj glavnu ulogu ima Emily Blunt. Ona glumi agenticu FBI-ja koja je u ratu s meksičkim narko kartelima.

The Walk

Robert Zemeckis s ovim filmom juriša na Oscara. Priča je to o umjetniku Philippeu Petitu i njegovom nezakonitom pokušaju da na žici prijeđe razdaljinu između njujorških 'blizanaca', odnosno World Trade Centera 1974. godine.

Suffragette

Carey Mulligan, Helena Bonham Carter i Meryl Streep glume u ovoj drami koja opisuje borbu prvih sufražetkinja, žena koje su se borile za ženska prava. 

Pan

Ovo je još jedna verzija Kapetana Kuke, kojeg glumi Hugh Jackman, a film se najavljuje kao 'vatromet specijalnih efekata'.

The Program

Stephen Frears se nakon velikog uspjeha Philomene vraća s još jednim potencijalnim hitom – filmom o usponu i pada Lancea Armstronga. Film opisuje sve od njegovih prvih rekorda do borbe s rakom, pa do povratka i ponižavajućeg oduzimanja svih sedam naslova prvaka Tour de Francea zbog dopinga.

Spectre

Imamo samo tri riječi: novi James Bond.

Brooklyn

Film je napravljen prema istoimenom hit romanu Colma Toibina. Oni koji su čitali knjigu, a koju je kod nas objavila Naklada Ljevak, sigurno će biti iznenađeni kako Toibinova knjiga izgleda na velikom ekranu.

Burnt

Bradley Cooper opet se vraća u kulinarski projekt, ovaj put s filmom Burnt u kojem se opisuje stresni svijet visoke gastronomije. Originalno se trebao zvati Chef, ali netko je pametno zaključio da je to najdosadniji naslov za neki film u povijest kinematografije.

The Lady in the Van

Legendarna Maggie Smith prije 15 godina je za ulogu u Nationalu bila nominirana za nagradu Olivier, a sad se u ovom filmu opet vraća kao Mary Shepherd, koja je 15 godina živjela u kombiju u ulici Alan Bennett u Camden Townu.

Steve Jobs

Još jedan pokušaj da se o preminulom vlasniku Applea napravi dobar film. Ovaj put Jobsa umjesto lošeg Ashtona Kutchera glumi Michael Fassbender, a režiju potpisuje Danny Boyle.

Tangerine

Film je zanimljiv po tome da je cijeli snimljen iPhoneom. Radnja filma odvija se oko dvije seksualne djelatnice koje se žele osvetiti svom svodniku.

Black Mass

Novi film Johnnyja Deppa prava je gangsterska filmčina.  Black Mass mogao bi dobiti status kakvog uživa Goodfellas.

Bridge of Spies

Novi film Toma Hanksa o mučnim pregovorima za oslobađanje jednog Amerikanca u zamjenu za ruskog špijuna za vrijeme Hladnog rata.

Carol

Ovo bi mogao biti jedan od najboljih filmova koji se isčekuju, a govori o neobičnoj vezi i privlačnosti između dviju žena koje glume Rooney Mara i Cate Blanchett.

By the Sea

Brad Pitt i Angelina Jolie deset godina nakon hita Mr. & Mrs. Smith ponovno glume zajedno u filmu i opet glume bračni par, koji prolazi bračnu dramu za vrijeme praznika na Malti. 

Star Wars: The Force Awakens

Ovo će naprosto biti veliki film. JJ Abrams napravio je ono z ašto mnogi vjeruju da je George Lucas trebao napraviti prije 16 godina, a u film je vratio i Harrisona Forda, Carrie Fisher i Marka Hamilla.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.