Kultura
597 prikaza

Bend Kim Jong Una - osobno je birao članice grupe

Moranbong Band
Screenshot Youtube
Poznata sjevernokorejska ženska grupa Moranbong Band se vratila na scenu, na oduševljenje vrhovnog vladara

Najpoznatiji girl bend u Sjevernoj Koreji - Moranbong Band - vratio na scenu s koje su izbivali nakon što su grubo otjerani doma u prosincu iz Chinatowna u kojem nisu uspjeli izvesti nijednu pjesmu, iako je to trebao biti njihov prvi koncert u inozemstvu.

Odjevene u minice i visoke pete, ove glamurozne djevojke koje je izabrao osobno Kim Jong Un smatraju se odgovorom Sjeverne Koreje na ženske grupe kakve niču posljednjih godina u Južnoj Koreji.

Postoji više teorija o tome zašto su iznenada napustile Peking u prosincu, od toga da je kineske vlasti iživcirala njihova propaganda (sklona Kimu), do toga da je jedna od djevojaka pokušala iskoristiti posjet kako bi pobjegla preko granice. 

Neki pak smatraju da je koncert bio preblizu godišnjice smrti bivšeg vođe Kim Jong Ila, iako se to čini najmanje vjerojatnim budući da su obje uključene strane unaprijed znale datum održavanja nastupa.

No ovaj tjedan, na godišnjicu očevog rođendana i samo nekoliko tjedana nakon lansiranja rakete, što je šokiralo Zapad, Kim Jong Un je odlučio pripremiti čitav niz proslava. Održao se tako veliki banket i koncert za sve uključene u lansiranje Kwangmyongsong 4.

Iako je Kim izjavio da se radilo o lansiranju vozila koje je prevezlo satelit u orbitu, ostatak svijeta smatra da se radi o raketi.

No zvijezda njegovog slavlja nije bio navodni pohod u svemir, nego djevojke koje su održale koncert koji je zatim prikazan i na državnoj televiziji, piše Washington Post.

Njihov povratak je pak najavljen jednostavnom rečenicom na kraju izvještaja: "Na banketu, na kojem je nastupao i Moranbong Band, proslavljeno je uspješno lansiranje satelita".

Kim Jong Unova supruga, Ri Sol Ju, koja je također prisustvovala eventu, tom se prigodom prvi put ove godine pojavila u medijima.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.