Kultura
722 prikaza

11 veličanstvenih filmskih scena koje nisu trebale biti snimljene

Najbolje filmske improvizirane scene
1/2
Themoviedb.org
Veliki filmski hitovi pamte se po nekolicini odličnih scena, a mnogi ne znaju kako najbolje od njih nisu rezultat scenarija već super improvizacije talentiranih glumaca

Dobar film više je od dobrog scenarija, glumci su ti koji mogu učiniti ogromnu razliku od prosječnog do izvanrednog doživljaja. Njihove improvizacije nastale kod uživljavanja u ulogu često su najbolji dijelovi filmskih hitova, a ove scene su upravo to:

1. DiCaprio si zapravo porezao ruku u Django Unchained (2012)

Tijekom govora za večerom, Calvin Candie (Leo DiCaprio) neočekivano podivlja i u žaru histerije lupa svojom rukom o stol, što ostavlja vidljiv trag krvi na njegovom dlanu. To nije bilo predviđeno scenarijem odličnog Tarantinovog filma.

 

2. Najiritantniji zvuk na svijetu u filmu Glup i Gluplji (1994)

Lloyd (Jim Carey) i Harry (Jeff Daniels) pokupe stopera (zapravo plaćenog ubojicu) i uvode ga u svoje glupave razgovore, a Lloyd ga odluči uputiti u to što je najiritantniji zvuk na svijetu. Cijela ideja tog zvuka, kao i kako bi on trebao zvučati čista je improvizacija Jim Careya.

 

3. Zbunjeni Joker u filmu The Dark Knight

Heath Ledger za ulogu je zakletog Batmanovog neprijatelja posthumno zaradio Oscara , a jedna od scena za pamćenje svakako je ona u kojoj odlazi iz bolnice odjeven kao medicinska sestra. Pogledava naprijed i natrag između bolnice i detonatora u svojoj ruci, izražavajući zbunjenost prije nego je detonira i posve improviziran trenutak budući je scena kasnila bez znanja Ledgera.

 

4. "Čuješ li to?" u filmu Reservoir Dogs (1992)

Mr. Blonde (Michael Madsen) odreže uho policajcu kojeg su zatočili u skladištu, nastavljajući mu potom govoriti u isto uho, prije nego li se počne smijati. Tarantino nije imao ništa u scenariju za Madsena nakon što odreže uho, pa je on posve improvizirao zaj crni komični moment dodajući napetost toj dramatičnoj sceni.

 

5. "Here's Johnny!" u Isijavanju (1980)

U jednom od najboljih trenutaka tog Kubrickovog filma, John Nicholson počinje razbijati vrata sjekirom prije nego kroz njih promoli glavu nagovještajući "Here's Johnny!", a na tu se rečenicu Nicholson odlučio kao poveznicu s popularnom frazom tog doba iz uvoda u Johnny Carson Show.

 

6. Zvižduk Hannibala Lectera u Kad jaganjci utihnu (1991)

Slavni zuk koji Lecter koji proizvodi na kraju svoje priče o jetri i Chiantiju zapravo je zvuk koji je Hopkins izmislio tijekom glavne probe, misleći kako se savršeno uklapa.

 

7. "Mein Fuhreh, I Can Walk" u filmu dr. Strangelove (1964)

Peter Sellers bio je poznat po improvizacijama da su ga često navodili i kao scenarista. Jedan od odličnih primjera njegove improvizacije dolazi u filmu Dr. Strangelove.

 

8. "Volim te", "Znam" u Carstvo uzvraća udarac (1980)

Sekunde prije nego li je zamrznut u karbonit, Han Solo odgovara na ljubavnu izjanu princeze Leiae sa "znam", poprilično frajerski i nimalo slično originalnoj replici koja je trebala biti "I ja tebe volim", no Harrison Ford mislio je kako ovi više pristaje.

 

9. Izvanredni Robin Williams u filmu Good Will Hunting (1997)

Will (Matt Damon) je na terapiji kod liječnika Seana Maguirea (Robin Williamsa) koji mu priča o svojoj ženi i navici puštanja vjetrova. Cijelu je scenu na licu mjesta osmislio i realizirao izvanredni Williams, a Damonov je smijeh posve autentičan. Pogledate li malo bolje, možete primijetiti kako se i kamera trese zbog smijanja kamermana.

 

10. Pucnjevi Indiane Jonesa u filmu "Raiders of the lost Ark" (1981)

Ova je scena trebala biti borba s mačevima, no Harrison Food se večer prije snimanja nje otrovao s hranom i nije imao energije za držanje i mahanje s mačem, stoga je predložio Speilbergu da jednostavno izvadi svoj pištolj, što mu se odmag svidjelo. Rezultat je jedna od najsmiješnijh filmskih scena.

 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.