Instant articles
79 prikaza

Mislite da imate kvalitete dobrog lidera? Saznajte na konferenciji Startover 8. 11.

1/2
Startover konferencija
Postoji li uopće 'posao iz snova' ili je to samo neodrživa ideja, koje su to kvalitete koje odlikuju dobrog lidera i na što moramo biti spremni uz AI alate u budućnosti teme su o kojima će se govoriti 8. studenog na konferenciji 24sata Startover

Pridružite nam se 8. studenog u WESPA Business & Loungeu u Zagrebu (Green Gold) na prvoj konferenciji Startover - Budućnost rada: pogled u sutra. Ulaz na konferenciju je besplatan, uz prethodnu prijavu putem službene stranice, a očekuju vas zanimljivi paneli, stručna izlaganja i inovativne ideje te primjeri uspješnih poslovnih praksi na temu budućnosti rada i održivog radnog mjesta.

Panele će voditi prof. psihologije Jelena Jelušić; prof. dr. sc. Mislav Ante Omazić s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu; predsjednik i suosnivač Global AI Ethics Institutea, dr. sc. Aco Momčilović, te freelance komunikator Petar Štefanić, koji će s panelistima pokušati doći do odgovora na najzanimljivija pitanja iz svijeta HR-a, employer brandinga i održivog poslovanja. 

Je li 'posao iz snova' održiva ideja?

Jesmo li napravili puni krug i od čuvenog pitanja "Zašto želite raditi kod nas?" došli do promjene paradigme i modifikacije u "Zašto želimo da radite kod nas?"? Upravo će na prvom panelu sudionici raspravljati o strategijama privlačenja i zadržavanja talenata, rodnoj ravnopravnosti na radnome mjestu, "prisilnom" povratku u urede, radu na daljinu i asinkronom radu te održivosti radnog mjesta s obzirom na sve navedene promjene. Bit će govora i o podršci roditeljima na radnome mjestu, ali i o važnom pitanju kako poslovi utječu na demografiju i obrnuto. Koliko je "posao iz snova" održiva ideja, što čini idealno radno mjesto te kako pomiriti želje i mogućnosti, otkrijte s nama 8. studenog uz prof. dr. sc. Mislava Antu Omazića.

Kvalitete lidera za budućnost rada

Buduće radno mjesto sa sobom nosi mnogo izazova za lidere: od korištenja tehnologije do ispravnog usmjeravanja i unapređenja radne snage, a rapidni razvoj radnog okruženja zahtijeva fleksibilne lidere s vizijom budućnosti tvrtke. Kako prepoznati i razvijati kvalitete lidera za “future of work”? Što lider treba imati u sebi, koje se potrebne kvalitete mogu razviti kroz edukaciju, koliko je važna emocionalna inteligencija, a koliko poznavanje trendova: može li se svatko od nas razviti u lidera ili je potrebno biti pravi “materijal”... O ovim ćemo temama slušati tijekom fireside chata s profesoricom psihologije Jelenom Jelušić, specijaliziranom za employer branding savjetovanje. 

 | Author: Shutterstock Shutterstock

Je li AI novi idealni zaposlenik, pouzdani kolega ili tek mrska konkurencija?

Kako prevladati strah od alata AI i iskoristiti potencijal nove tehnologije u službi employer brandinga i stvaranja boljeg radnog mjesta? Kako optimizirati procese i utjecati na održivost poslovanja? Treba li se bojati ukidanja radnih mjesta ili će AI otvoriti nove mogućnosti zapošljavanja? A gdje ćemo biti u tom pogledu za pet godina, doznat će stručnjak za umjetnu inteligenciju dr. sc. Aco Momčilović, koji će s panelistima pokušati doći do futurističkih predviđanja na temelju trenutnih rješenja koja su već implementirana na naša radna mjesta. 

 | Author: Shutterstock Shutterstock

Održive poslovne prakse u Hrvatskoj

Tko su predvodnici održivog poslovanja na domaćem terenu; koje su to poslovne prakse koje nas mogu inspirirati i na koje se načine održivost u poslovanju može manifestirati? Predstavljamo hrvatske tvrtke i kompanije s uspješnom održivom poslovnom praksom te se dotičemo održivosti u najširem smislu - od kreiranja vlastitoga kadra, optimizacije proizvodnih procesa do održivih ESG praksi uz iskusnog voditelja i freelance komunikatora Petra Štefanića. 

Prijavite se na konferenciju još danas i doznajte kako poslovati održivo i zadržati najbolje zaposlenike te pronađite inspiraciju uz najbolje domaće održive tvrtke i kompanije. Vidimo se 8. studenog.

Organizator konferencije su 24sata, a partneri su ENNA, Hrvatska gospodarska komora, INA, Erste, Fina, HEP i KONČAR.  

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.