Znanost
15622 prikaza

Uništili su ih u rijekama krvi, no oni su još ovdje među nama

Komentari 3 Prikaži odgovore
Popularni
  • Popularni
  • Najstariji
  • Najnoviji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Prom Jedan
    Prom_Jedan 11:01 05.Travanj 2018.

    Na slici je doslovan opis načina kako bi se gamad obiteljaška obračunala sa neistomišljenicima. I to sve kao i kroz povijest, pod okriljem "njihovog dobrog" boga i crkve.

  • vjaceslav 09:56 08.Ožujak 2018.

    cilj kolumbovog prvog putovanja je bila trgovina, u prvom redu začinima, a ne kolonizacija. nakon što mu se na božić 1492., karavela "santa maria" na hispanioli nasukala i razbila, od ostataka broda kolumbo je sagradio utvrdu "navidad" u kojoj je ... prikaži još!e ostavio 39 ljudi, a on se s dva druga broda i s 6 prisilno ukrcanih indijanaca koje je mislio prodati kao robove, vratio u španjolsku. kraljica isabela od kastilje ga je upozorila da njeni podanici, a indijanci su to bili, ne mogu biti robovi.

    • vjaceslav 10:11 08.Ožujak 2018.

      na svome drugom putovanju (rujan 1493.)kolumbo je došavši na pristanište navidada, našao utvrdu spaljenu, a sve ljude pobijene. kolumbo je želio sačuvati dobre odnose s okolnim plemenima i nije poduzeo nikakve represalije, već je osnovao novo naselje nazvavši ga po ... prikaži još! svojoj kraljici "isabela". mjesto je bilo na vrlo nezdravom terenu pa je i sam kolumbo obolio, a u to vrijeme je iz španjolske stigao njegov brat bartolomeo, kojega je kolumbo imenovao "adelantadom" (guvernerom) indije.

  • Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.