Life
141462 prikaza

Stručnjak za hranu i otrove: Nemojte jesti ovih 6 stvari

Komentari 11 Prikaži odgovore
Popularni
  • Popularni
  • Najstariji
  • Najnoviji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • nerminius 14:21 10.Lipanj 2018.

    Volio bih kad bi o hrani govorio netko tko nije Amerikanac. Ako se itko nezdravo hrani, to su Ameri. Slušati njihove savjete što treba jesti je kula apsurda. Krvavi goveđi odrezak je specijalitet Zapadne Europe i ove gluposti o tome ... prikaži još!e ne treba pisati. Tko uopće osim Amera jede nekakve klice, osim onoga tko se liječi? Još se nitko nije razbolio od sirovog mlijeka izravno iz vimena - osim možda Amera čiji je način držanja i prehrane stoke prilično diskutabilan, a mislim da nije na stvari E. coli.

    • Adriano385 04:49 11.Lipanj 2018.

      @Nerminius "Slušati njihove savjete što treba jesti je kula apsurda. " Slušati tvoje je još veća kula apsurda. Napisao je sve OK, problem je u tebi. Što ti smatraš specijalitetom je samo tvoj problem ovdje se govori o hrani koju ... prikaži još!ju treba izbjegavati i sve je točno. "Još se nitko nije razbolio od sirovog mlijeka izravno iz vimena" Naravno da nije jer ga i seljaci u najvećim zabitima prokuhavaju nakon što pomuzu kravu. Samo idioti piju sirovo mljeko.

    • nerminius 20:57 13.Lipanj 2018.

      Onda ima jako puno idiota po selima gdje se još uvijek uzgajaju goveda. Kao dijete sam znao popiti čašu takvog mlijeka (nosili smo od susjeda), moj stari obavezno. Ostatak se prokuhavao. Eto, hvala ti na komplimentu.

    • Adriano385 01:26 15.Lipanj 2018.

      @nerminius "Onda ima jako puno idiota po selima gdje se još uvijek uzgajaju goveda." Očito da ima. Bio sam i ja dosta puta ali svaki put se mlijeko kuhalo. To o čemu pričaš je ruski rulet i domaće mlijeko po ... prikaži još!po tom pitanju nije ništa sigurnije od onog s farme.

    • nerminius 08:59 15.Lipanj 2018.

      Zašto je to ruski rulet ako je od veterinarski zdrave krave koja se pušta povremeno na ispašu i drži po svim pravilima držanja krupne rogate stoke u ruralnoj sredini? Može ti se dogoditi nešto loše samo ako si alergičan na ... prikaži još! globulin ili laktozu ili kao dobar dio populacije nemaš određeni enzim i zato se ne možeš hraniti mlijekom (u tom slučaju svejedno je je li ono obrađeno ili nije).

  • Irinaa 21:31 11.Lipanj 2018.

    A svakako jedite junk-food i ostalo smeće! Sve osim pakirane tj. upropaštene salate je super hrana i ne nosi nikakav rizik ako je sviježa i pripremljena u higijenskim uvjetima, kako i sva ostala hrana treba biti tretirana

  • omfg 16:00 11.Lipanj 2018.

    Ovo je glupo, pa stejk se jede krvav. Kak sad to....

  • Avatar Pavica Blažević
    blaze272@htnet-dsl 12:48 11.Lipanj 2018.

    ništa od toga ne konzumiram.....

  • mornar 17:27 11.Lipanj 2018.

    Kamenice - neće nikad u moja usta. Jednom sam probao i umalo sam dušu povratio. Sirovo, nedovoljno termički obrađeno jaje, može pojesti samo lud čovjek. Nedovoljno kuhano ili pečeno meso! Bolje si pucati u stomak nego ga pojesti. Friško mlijeko, ... prikaži još!o, može popiti samo budala koja želi umrijeti od sepse. Isto je i s unaprijed pripremljenim salatama i klicama. Svaki prosječan Hrvat to zna i tome nam ne treba drobiti stručnjak za hranu i to još Amerikanac.

    • Irinaa 21:35 11.Lipanj 2018.

      Više od 5 godina svakodnevno konzumiram sirova jaja, kupljena u trgovini i ama baš nikad nisam imala nikavih problema . Kamenice su jedna od najboljih stvari koju sam ikad probala, ni cijena im ne bi bila kolika je da nisu ... prikaži još! takve. Termička obrada uništava hranjivost i treba ju primjenjivati samo kad je neizbježna (npr. za krumpir) ili ne konzumirati namirnice koje je nužno termički obrađivati.

    • nerminius 21:03 13.Lipanj 2018.

      Od svježe pomuzenog mlijeka izravno iz vimena zdrave krave nećeš dobiti nikakvu sepsu. To je idealna hrana za njihovu telad, pa je onda dobro i za tebe. Okus je slatkast, blag i pun, ohlađeno u frižideru je prava stvar za ... prikaži još! onog tko voli i tko se ne boji pogotovo danas uvriježenih besmislica.

  • Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.