Znanost
29014 prikaza

Ovako je Hawking pred smrt riješio najveću tajnu svemira

Komentari 6 Prikaži odgovore
Popularni
  • Popularni
  • Najstariji
  • Najnoviji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • vjaceslav 21:35 31.Listopad 2018.

    I. Isusovac Lemaitre je matematički predvidio ubrzano širenja svemira koje je potvrđeno nakon 67 godina, 1998. Toliko je taj crnomantijaš bio ispred ostalih astronoma. „In 1931, Lemaitre was the first scientist to propose the expansion of the universe was actually ... prikaži još! „In 1931, Lemaitre was the first scientist to propose the expansion of the universe was actually accelerating which was confirmed observationally in the 1990s through observations of very distant Type IA supernova"

    • vjaceslav 21:38 31.Listopad 2018.

      II. Dok je cijela astronomska zajednica, Einstein, Edington, Hubble, Hoyle, HAWKING, Weinberg, čak i Alexander Friedmann prije njih, možda i de Sitter, zastupali svemir u kojem se stopa ekspanzije smanjuje zbog dalekosežne sile gravitacije, Lemeitre je tvrdio da se svemir ... prikaži još!ir ubrzano širi, štoviše, da je akceleracija bila neophodna za stvaranje zvijezda i planeta.

    • vjaceslav 21:41 31.Listopad 2018.

      III.Ni Veliki Einstein, nije uvijek bio točka na „i“ znanosti i morao je doživjeti svoju metanoju i kopernikanski obrat, jer je čvrsto zastupao krivi model svemira – statički svemir, „svemir u ravnoteži, u kojem nema sustavnih gibanja jer bi, po ... prikaži još!o njemu, nastao poremećaj u jednolikoj raspodjeli materije. Takav svemir bi bio najmanje veličine 150 milijuna, a najveće 1 milijardu svjetlosnih godina“.

    • vjaceslav 21:42 31.Listopad 2018.

      IV. Einstein je odbacivao de Sitterove i Lemeitrove kritike, ali ga je isusovac ipak konačno poljuljao u uvjerenju ispravnosti njegovoga modela primjedbom da statički svemir ne može biti takav beskonačno unatrag. Vidimo da je i za Einsteina, Lemaitreov ekspandirajući svemir ... prikaži još!r bio krupan zalogaj.

  • Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.