Top News
4926 prikaza

Nakon Irske: I nas je prostački zvati katoličkom zemljom

Komentari 7 Prikaži odgovore
Popularni
  • Popularni
  • Najstariji
  • Najnoviji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Prom Jedan
    Prom_Jedan 09:07 30.Svibanj 2018.

    Siguran i polagan početak kraja parazita, pedofila, nekrofila, nerazmnozavajućih homofobnih muškaraca u ljubičastim haljinama i zlatnim nakitom ⛪+⛽+🔥=🖖

  • vjaceslav 08:30 30.Svibanj 2018.

    a, moj sergeje županiću - isusovci osnovani zbog borbe protiv protestanata? ti misliš da pojedinci na zatijev crkve tj. pape osnivaju redove? ali kad smo već kod isusovaca - 1540. godine, kada je Pavao III. odobrio red, u opisu im ... prikaži još! „radnog mjesta“ nije bilo navedena borba protiv protestanata (niti poznavanje astronomije), već skromnost, čednost i poslušnost papi, a astronomiju u kurikul isusovačkog rimskog kolegija uvodi njemački astronom i matematičar, isusovac christopher clavius.

    • vjaceslav 08:41 30.Svibanj 2018.

      je, dobri moj, serđo, to je onaj isusovac kojemu možeš zahvaliti na kalendaru koji koristiš i ti i po kojemu je ovo 2018. godina. raspitaj se i o drugim isusovcima, "borcima protiv protestantizma", kao npr. ruđer bošković ili belgijski astronom ... prikaži još! i matematičar georges lemaitre, otac teorije "velikog praska".

    • vjaceslav 08:53 30.Svibanj 2018.

      a ovo sigurno nisi znao. -nije isusovac clavius tražio učitelja matematike iz pise, već je 1587. godine galileo galilei doputovao u rim u želji da dobije claviusovu, dakle, isusovačku preporuku za katedru matematike na bolonjskom sveučilištu. iz radova, koje mu ... prikaži još! je tom prilikom galileo pokazao, clavius je očitao njegovu genijalnost i „to je bio početak jednog divnog prijateljstva“. Dopisivali su se redovno, a 1604., kada se pojavila „nova“ (zvijezda) clavius upozorava galilea na nju.

    • vjaceslav 09:06 30.Svibanj 2018.

      nakon svojih nebeskih otkrića galileo je, sutradan nakon dolaska u rim (ožujak, 1611), posjetio isusovačke matematičare i astronome na rimskom kolegiju, koji su njemu u čast priredili oratorij, po njegovu 'Zvjezdanom glasniku' nazvan Nuncius Sidereus Collegii Romani (Starry Message of ... prikaži još! the Roman College) slaveći galileova otkrića koja su isusovački astronomi clavius, grienberger i maelcote i sami potvrdili i s time upoznali kardinala , isusovca, bellarminea. to, sigurno nisi znao, serđo.

  • Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.