Top News
6898 prikaza

Kusturica otvara izložbu o Jasenovcu u sjedištu UN-a

Komentari 8 Prikaži odgovore
Popularni
  • Popularni
  • Najstariji
  • Najnoviji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • vjaceslav 19:23 02.Siječanj 2018.

    tko se istine boji? na prostoru u ustaškog logora jasenovac iskopano je ukupno 481 kostur "za većinu kojih je utvrđeno da su umrli od epidemijskih bolesti"

    • vjaceslav 19:27 02.Siječanj 2018.

      "Organizator istraživanja je bio Savez udruženja boraca narodnooslobodilačkog rata BiH koji je formirao ekipu od tri člana: V. Brodar i T. Pogačnik iz Ljubljane s Instituta za biologiju, Katedra za antropologiju Biološkog fakulteta i dr. S. Živanović s Instituta za ... prikaži još! anatomiju medicinskog fakulteta iz Novog Sada." (antropološka istraživanja)

    • vjaceslav 19:28 02.Siječanj 2018.

      "U Gradini je otkopano i obrađeno sedam „sondi“ od toga je čega su u 6 pronađeni ostatci ljudskih kostiju, a u jednoj uporabni predmeti. Utvrđeno je da se u svih 6 grobnica nalaze posmrtni ostatci 289 (slovima: dvjestoosamdesetdevet) osoba. Nakon ... prikaži još! toga su antropolozi prešli na lijevu stranu Save gdje su iskopali 24 sonde. „U 15 sondi nađeni su skeleti (hr: kosturi) žrtava, a u jednoj sondi bili su isključivo zakopani ostaci odijela, obuće i ličnih predmeta. Sedam ostali sondi bilo je prazno“

    • vjaceslav 19:29 02.Siječanj 2018.

      "Tih 15 sondi u kojima su pronađeni kosturi odnosilo se na dvanaest „masovnih“ grobnica, a u zapisniku antropologa zaključeno je „Ukupno smo iskopali 192 (slovima: stodevedevedestdva) skeleta i to 96 ženskih, 70 muških, 6 dječjih kao i 20 skeleta za ... prikaži još! koje nismo mogli da utvrdimo pol. Oštećenih skeleta nije bilo mnogo zato smatramo da su u grobnicama zakopani logoraši koji su umrli u logoru."

    • vjaceslav 19:30 02.Siječanj 2018.

      "Istraživanja su bila neočekivana i glede broja pronađenih kostura i njihova neoštećenost pa su nakon toga izvedena još bušenja s „73 sonde nasumice, različitih otvora (presjeka), ali bez pozitivnih rezultata“. Tako u izvješću stoji „Ova sonda je kopana kod table ... prikaži još! s natpisom 'Masovna grobnica za 3000-6000 žrtava', a u njoj su ukupno pronađena 23 kostura“.

  • nikolce 04:29 03.Siječanj 2018.

    Ne bi bilo zgorega da prikazes kako je tetralno obavljen pokolj u Srebrenici,ipak su to tvoji sunarodnjaci. O tome nesto i znas. O Jasenovcu ces Kusta slikati apstrakciju . Ajde priznaj!

  • CICA 18:14 02.Siječanj 2018.

    1tomica2- hahaha a sada treba sa ides na studije da uces temu ustaskih zlocina, kao sto si rekao - ti si obicna jad. Ko vas nezna neka se moli Bogu da vas nikada neupozna, fuj gadu jedan

  • 1tomica2 17:52 02.Siječanj 2018.

    Kad je on zavrsio studij povijesti i magistrirao na temu ustaski zlocini za vrijeme NDH,jad

  • Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.