Znanost
8974 prikaza

Hawking: Zadnje briljantno otkriće dovršio uoči smrti

Komentari 6 Prikaži odgovore
Popularni
  • Popularni
  • Najstariji
  • Najnoviji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • vjaceslav 20:08 19.Ožujak 2018.

    hawking predvidio termičku smrt svemira? moram vas razočarati, ali dok je cijela astronomska zajednica, Einstein, Eddington, Hubble, Hoyle, Hawking, Weinberg, Paul Davies, možda i de Sitter ili čak i Alexander Friedmann prije njih, zastupala svemir u kojem se stopa ekspanzije ... prikaži još!e smanjuje zbog dalekosežne sile gravitacije, Lemeitre je tvrdio da se svemir ubrzano širi, štoviše, da je akceleracija bila neophodna za stvaranje zvijezda i planeta.

  • vjaceslav 23:29 25.Ožujak 2018.

    "georges lemaitre je matematički ukazao na ubrzano širenje svemira koje je potvrđeno nakon 67 godina, 1998. toliko je taj„crnomantijaš“ bio ispred ostalih astronoma. „IN 1931, LEMAITRE WAS THE FIRST SCIENTIST TO PROPOSE THE EXPANSION OF THE UNIVERSE WAS ACTUALLY ACCELERATING ... prikaži još!IN 1931, LEMAITRE WAS THE FIRST SCIENTIST TO PROPOSE THE EXPANSION OF THE UNIVERSE WAS ACTUALLY ACCELERATING WHICH WAS CONFIRMED OBSERVATIONALLY IN THE 1990S THROUGH OBSERVATIONS OF VERY DISTANT TYPE IA SUPERNOVA WITH THE HUB

  • vjaceslav 09:20 24.Ožujak 2018.

    neka počiva u miru, ali on nije ništa predvidio, samo je dodatno pojasnio već otkriveno. nije on bio onaj koji je predvidio veliki prasak, niti je predvidio reliktno zračenje velikog praska, niti ekspanziju i inflaciju svemira, niti ubrzanje ekspanzije, niti ... prikaži još!i je on predvidio i otkrio crne rupe po kojima je postao poznat. sve to je bilo poznato prije nego se hawking rodio ili dok je još bio dječak. popularnost je stekao kao ateist, a ne kao astrofizičar.

  • Bluebird 20:12 19.Ožujak 2018.

    Vas text pomalo kasni. Pozadinsko zracenje je vec analizirano u tom smislu, naime raspored toplijih i hladnijih mjesta predstavljaju " harmonike" sto bi moglo znaciti da svijet nije beskonaca.

  • Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.