Ekonomix
9389 prikaza

Zemlja snova: Platit će vam da dođete na razgovor za posao

Novi Zeland
REUTERS
Traže sto tehnoloških stručnjaka kojima će platiti sve troškove da dođu na razgovor za posao

Na internetu se pojavio oglas u kojem Novi Zeland nudi besplatan put u svoj glavni grad Wellington za one koji žele doći na razgovor za posao na otoku. Putovanje je besplatno kako bi privukli što veći broj tehnoloških stručnjaka koji bi htjeli raditi u tehnološkoj industriji na Novom Zelandu, a traže programere, product menadžere, kreativne direktore i analitičare.

Grad Wellington traži sto takvih stručnjaka i njima će platiti put, kao i sedmodnevni boravak u Wellingtonu gdje će se održati razgovori za sve navedene poslove. Svim kandidatima će razgovori s potencijalnim poslodavcima biti unaprijed dogovoreni.

Svi zainteresirani za ove poslove moraju se prijaviti na web stranici LookSee Wellington i tamo moraju otvoriti svoj profil. Na osnovu njihovih profila, piše Time, poslodavci će izabrati kandidate koji bi im mogli odgovarati, a kandidati koji će biti izabrani najviše puta dobit će priliku da odu na Novi Zeland, što će im Novi Zeland i platiti. Kandidatima će biti plaćeno sve – avionska karta, smještaj i hrana.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.