Ekonomix
215 prikaza

Zaradio milijun pa potrošio sve u kratkom roku

Josh Altman
Facebook/Josh Altman - The Altman Brothers
Altman je svoj prvi milijun zaradio sa samo 26 godina, no ubrzo je opet bio na početku poslovnog puta...

Josh Altman je suosnivač tvrtke za nekretnine The Altman Brothers, koja je dosad prodala nekretnina u vrijednosti od 1,5 milijardi dolara, a drže i rekord za najskuplje prodanu jednosobnu kuću u povijesti čija vrijednost iznosi 20 milijuna dolara.

Altman danas ima 37 godina i njegova neto vrijednost se procjenjuje na više od 10 milijuna dolara, no put do uspjeha je bio trnovit.

Svoj prvi milijun zaradio je kada je imao samo 26 godina, no samo 6 mjeseci poslije bio je na nuli. Objasnio je kako su on i njegov brat ulagali u nekretnine kako bi ih zatim prodali, no nisu mogli priuštiti sva ta ulaganja. Kada je počela ekonomska kriza, kaže kako je 'zapeo' u kući koju nije mogao prodati jer je ondje živio. 

"Mislio sam da se nikada neću vratiti na poziciju gdje sam bio. No, gledajući unatrag, bilo je to jedno od najboljih iskustava iz kojeg sam naučio puno toga. Više nikada neću kupovati stvari koje si ne mogu priuštiti", objasnio je Altman. 

Trošenje na stvari koje ne možete priuštiti je problem koji mnogi imaju i razlog zašto je sve više ljudi u minusima i kreditima. 

"Sekunde kada dobijem plaću, stavim pola novca na poseban račun koji ne diram. To je moje prvo pravilo. Tako uopće ne razmišljam o tom novcu", zaključio je Altman.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.