Ekonomix
41791 prikaza

Zarađuje 30 milijuna kuna na prodaji - čvaraka

Čvarci
Ivica Galovic/PIXSELL
Pokrenuo je posao s minimalnim ulaganjem, ali je pametnim marketingom dospio do vrha

Nick Coleman iz Essexa, došao je na ideju za "Snaffling Pig" 2014. godine, kada se kladio s prijateljem da može pokrenuti posao sa samo 500 funti.

Tri godine kasnije, tvrtka koja proizvodi gurmanske čvarke ostvaruje promet od 3,5 milijuna funti godišnje, što je oko 30 milijuna kuna.

Nick, koji također vodi medicinsku tvrtku, ispričao je za britanski Sun: "Oklada me natjerala da vidim mogu li započeti novi posao s vrlo ograničenim kapitalom. Umjesto da se brinem o tome kako zaraditi novac, usredotočio sam se na svoju strast i ono što sam stvarno uživati ​​raditi."

Radnici na gablecu Analiza Ekonomix Ako želite promijeniti posao, ovo je savršeno vrijeme

Odgovor na ova pitanja bili su britanski pubovi i čvarci od svinjskog mesa, koje Nick opisuje kao dvije ljubavi njegova života.

Usredotočivši se na okus i ambalažu, Nick je transformirao poniznu grickalicu u gurmanski artikl koji se prodaje u lancima trgovina s delikatesama.

Njegova tvrtka Snaffling Pig upotrebljava samo najbolje komade mesa kako bi dodali maksimalan užitak proizvodu.

U međuvremenu, odlučili su malo promijeniti ambalažu kako bi svojim čvarcima dali jednu novu dimenziju. Sada se prodaje i u staklenkama.

Sav taj trud se isplatio.

Ilustracija tajni CIA-e Pravi posao Top News CIA nudi posao: Milijun kuna godišnje ako znate hrvatski!

Nick i njegov poslovni partner, Andrew Allen, kojeg je upoznao na Sveučilištu Aston, pojavili su se čak i u TV emisiji Dragons Den u kolovozu prošle godine.

Tamo su dobili 70.000 funti ulaganja od osnivača Moonpig Nicka Jenkinsa, zauzvrat su dali 20% tvrtke, a u međuvremenu su otkupili od Jenkinsa njegov udio.

Snaffling Pig sada ima tim od 16 ljudi, podijeljen između financija, dizajna, prodaje i distribucije.

U međuvremenu, raspon ponude se proširio od na čak devet različitih okusa.

Razgovor za posao SVJETSKI PODACI Ekonomix U ovim zemljama ćete najlakše dobiti posao

Također su stavili u prodaji i adventski kalendar sa čvarcima koji sadrži 24 mini vrećice s gurmanskim čvarcima.

Za 13 funti, obožavatelji se mogu obradovati i "Pig Night In", koja uključuje dvije vrećice čvaraka s okusima po vašem izboru i nekoliko piva da ih prati, sve uredno smještene u kutiji za poklon.

Dakle, dok je zdrava hrana u ovom trenutku iznimno popularna, čini se da posao raste.

"Svi u ovom trenutku gledaju na zdravlje, ali kada postoji trend u zdravlju, također postoji i trend opuštenosti", rekao je Nick.

"I ako ćete biti nestašni s prehranom, možda biste htjeli pojesti nešto kvalitetno s odabranim sastojcima. Ljudi i dalje trebaju imati zdravu i uravnoteženu prehranu", dodao je.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • crazy.dictator 16:56 22.Prosinac 2017.

    zato on nigdar nebu znal kaj je to muljevito dno europe :-)

  • Avatar dudek1
    dudek1 16:22 22.Prosinac 2017.

    je kladil se da bude zaradil,je to je u redu,ali kod nas mores kladiti kulike buju nasi srucnjaki strajbali za godinu,taj rekord nigdar niko u svetu ne bu oboril