Ekonomix
552 prikaza

Trumpov zet surađuje sa Sorosom - dobio 250 milijuna dolara

Jared Kushner
REUTERS
Ekstremni desničara oko američkog predsjednika Sorosa pljuju u teorijama zavjera kao "globalističkog" financijaša, a ono...

Milijarder George Soros uobičajeno je meta teorija zavjere iz anti-provjetiteljskih krajnje desnih krugova, navodi Slate. Fotografiju Sorosa na kojoj se nalazi uz Janet Yellen i Lloyda Blankfeina, dvoje istaknutih židovskih financijaša, Trumpova kampanja koristila je u jednom oglasu, izrazito antisemitskom, u kojem je govorila o "posebnim globalnim interesima" koji su "orobili našu radničku klasu" i "oteli našoj zemlji bogatstvo".

Trumpovi suradnici – Dan Scavino, Roger Stone, Sebastian Gorka povezan s naci-krugovima, čak i Reince Priebus te Donald Trump Jr. – svi su objavljivali tweetove o teorijama urote o Georgeu Sorosu. Posebno su Sorosa napadali da je plaćao prosvjednike da sudjeluju u protu-Trumpovim protestima, što je spominjao i sam predsjednik, iako ne koristeći otvoreno Sorosevo ime.

I dok ne postoje, najblaže rečeno, niti najmanji dokaz da su prosvjednici protiv Trumpa primali novac od "globalističkih" bankara, ispostavilo se kao čvrsta činjenica da je Soros odobrio 250 milijuna dolara kredita tvrtki Cadre Jareda Kushnera, Trumpovog zeta koji posljednjih tjedana nevjerojatno gomila ovlasti u Trumpovoj administraciji.

Iz Soroseve perspektive, Ameriku ili će poslovni partneri u Trumpovoj administraciji iznova učiniti velikom, usput bogateći i njega, ili će se raspasti u orgiji nasilja koju iniciraju njegovi plaćeni nasilnici.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.