Ekonomix
2356 prikaza

Sve o Kinezima koji će Miškoviću raditi novi stadion

Kantrida
NK Rijeka
U 2017. godini iznos ugovora za sve inozemne projekte iznosi 954 milijuna dolara, a međunarodno poslovanje prošireno je u 27 zemalja

Shaanxi Construction Engineering Group Corporation kompanija, poznata i pod svojim internacionalnim imenom Top International Engineering Corporation je kineska građevinska kompanija koja će, potvrđeno je, graditi novi stadion u Rijeci. To je potvrdio predsjednik kluba koji je potpisao u Dubrovniku memorandum o razumijevanju s kineskim ulagačima o izgradnji Kantride.

"Nije se ovo dogodilo u ona tri opatijska dana koliko su kineski investitori bili kod nas nego na ovome radim godinu dana. Toliko se dugo radilo samo na ovom konkretnom dogovoru, a na novoj Kantridi radimo od trena u kojem sam postao Rijekin predsjednik", rekao je Damir Mišković.

Kineska kompanija SCEGC (ili TIEC) osnovana je 1950., a sada je u top 500 kineskih korporacija, što je velika stvar ako uzmemo u obzir da svaki osrednji kineski grad ima par stotina građevinskih firmi. Kompanija je aktivna diljem svijta, ali posebno u zapadnoj Africi.

Dijamant Laboratorijski uzgoj Life Dijamanti "Made in China" pokorit će svijet

TIEC ima integrativne sposobnosti za poduzimanje raznih građevinskih investicija, istraživanja, projektiranja, izgradnje i upravljanja. Posluje u području međunarodnog ugovaranja projekata, investicija u građevinskoj industriji, gradskog kolosijeka, montaže čeličnih konstrukcija, proizvodnje gotovih betona i isporuke, inženjerske dekoracije, klasične arhitekture i uređenja okoliša, istraživanja i proizvodnje kotlova, logistike, razvoj nekretnina, zdravstvo i obrazovanje, turizam i hotelijerstva.

TIEC je rangiran na 197. mjestu među 500 najvećih kineskih poduzeća u 2017. godini, rangiran na 5. mjestu među 200 najboljih kineskih građevinskih poduzeća u 2017. godini, te je rangiran na 26. mjestu u 250 ENR Global Contractors u 2017. godini.
Zapošljavaju 21.039 zaposlenika, između ostalog 1785 inžinjera, 5812 građevinara i tisuće radnika.

Kantrida | Author: NK Rijeka NK Rijeka

Posljednjih godina TIEC je proveo na stotine istraživačkih projekata, dobivši 88 nacionalnih i pokrajinskih nagrada za znanost i tehnologiju, 21 nagrada Huaxia za građevinsku znanost i tehnologiju od strane Ministarstva graditeljstva.

Njgovo domaće tržište obuhvaća 31 pokrajinu, općine i autonomne prefekture. U 2017. godini iznos ugovora za sve inozemne projekte iznosi 954 milijuna dolara, a međunarodno poslovanje prošireno je u 27 zemalja, formirajući šest velikih prekomorskih tržnih centara uključujući zapadnu Afriku, središnju Afriku, Južnu Afriku, jugoistočnu Aziju i Pacifik, Srednju Afriku, a tu su i Istočna i Zapadna Azija te Srednja i Južna Azija. Čak 5 inozemnih projekata nagrađeni su Lubanovom nagradom i 3 inozemna projekta dobila su Nacionalnu nagradu za kvalitetu.

Gradilište u Rijeci Čudni uvjeti Ekonomix Oni su požalili kineska ulaganja, hoće li i Hrvatska?

"Ovo je velika stvar za Hrvatsku, fantastičan poslovni 'meeting' koji je organizirao premijer. Ovaj je summit ubrzao sve ono na čemu smo mi u Rijeci radili godinu dana i stvarno nam je odlično došao da stavimo i prve službene potpise. Treba samo vjerovati i biti pozitivan i nikada ne stati. Ponavljam, klub je svojim radom došao do pisma namjere, a sada se na široj ravni taj posao mora dovršiti do kraja, do nove Kantride", rekao je Mišković za 24 sata.

Ukupna vrijednost ugovora kompanije u 2017. godini iznosi 25 milijardi dolara.

Sporazum o financiranju izgradnje Kantride jedan je od sedam potpisanih memoranduma između Hrvatske i Kine na 9. sastanku šefova vlada 16 zemalja srednje i istočne Europe (CEEC) i Kine pod nazivom "Otvorenošću, inovacijom i partnerstvom gradimo nove mostove".

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Antun Sklepić
    marica 15:56 12.Travanj 2019.

    jel će to kinezi raditi đabe