Ekonomix
75 prikaza

Svaki Hrvat dužan je 67.595 kuna

Kune
Igor Kralj (PIXSELL)
Rekorder po zaduženju tijekom četverogodišnjeg mandata je duet Ivo Sanader/Jadranka Kosor za čijeg je upravljanja državom javni dug skočio visokih 95,1 milijardu kuna

Četiri su prethodne Vlade RH ušesterostručile javni dug zemlje. Milanovićeva ga je Vlada povećala za 73 milijarde kuna pa je brojač za sadašnju Oreškovićevu Vladu postavljen na brojku od 289,6 milijardi kuna.

Rekorder po zaduženju tijekom četverogodišnjeg mandata je duet Ivo Sanader/Jadranka Kosor za čijeg je upravljanja državom javni dug skočio visokih 95,1 milijardu kuna. Prva Sanaderova Vlada bila je opreznija i zadužila je državu "samo" 33 milijarde kuna, no drugi su mandat popustili sve kočnice, a posebno nakon 2008. godine kad je ekonomija počela tonuti, a javni su izdaci neprestano rasli.

Dvije lijeve Vlade, Račanova i Milanovićeva, zajedno su podebljale javni dug države za 113,1 milijardu kuna, dok su dvije desne Vlade predvođene Ivom Sanaderom i kraće vrijeme Jadrankom Kosor stvorile 128,1 milijardu javnog duga, a da se u državi ništa nije promijenilo nabolje, piše Večernji list.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.