Ekonomix
464 prikaza

Spremni ste za vlastiti biznis? Ovih pet stvari morate znati

Poslovni ljudi
Pixabay
Uspjeh ne dolazi preko noći, no ako ste uporni i imate ideju koja će oboriti kupce s nogu, ovi savjeti pomoći će vam da se pokrenete

Poduzetnike na putu do uspjeha čekaju mnoge prepreke i izazovi. Biti 'sam svoj šef' donosi mnoge odgovornosti, a uspjeh se ne stječe preko noći. 

Iskoristite priliku

Tajming je ključan za pokretanje posla. Istražite tržište i plasirajte svoj proizvod ili uslugu u savršenom trenutku. 

Naravno, kako bi bili spremni na vrijeme potrebno je razvijati nove vještine i konstantno unaprijeđivati metode rada. 

Poslovni plan

Prije pokretanjana svog biznisa iznimo je važno napraviti poslovni plan. Uzmite u obzir koliko morate uložiti, koje tržište želite osvojiti te koliko želite zaraditi. 

Također, morate imati i 'plan B' za sve moguće prepreke na putu do uspjeha.

Proizvod

Morate znati sve o vašem proizvodu ili usluzi koju nudite i biti spremni odgovoriti kritičarima. Ako vi sami ne vjerujete u vaš proizvod, ne možete očekivati da će drugi...

Također, prije nego ponudite novi proizvod ili uslugu, zapitajte se: koji problem time rješavate? Vaš proizvod mora imati jasnu svrhu.

Mentor

Potpora vaših prijatelja i obitelji dobro će utjecati na vaše samopozudanje, no ponekad ćete trebati stručni savjet. Zato stručnjaci savjetuju da pronađete mentora koji će vas gurati naprijed i razumjet će vaše brige i probleme. 

Osvojite kupce

Napravili ste plan, vaš proizvod je finaliziran i što sada? Oglašavanje! Danas postoje mnoga mjesta na kojim možete promovirati svoje proizvode. Otvorite Twitter i Facebook profil kako bi vaš proizvod pronašao put do što većeg broja kupaca. Zamolite prijatelje i obitelj da podijele informacije o vašem proizvodu na svojim profilima. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.