Ekonomix
160 prikaza

Šest godina nije dolazio na posao i nitko nije primijetio

Muškarac na poslu
Thinkstock
Zaposlenik sada mora platiti kaznu kompaniji za koju radi u iznosu od jednogodišnje plaće

Da Joaquin Garcia nije na poslu njegovi su šefovi primijetili tek kada je dobio pravo na nagradu za dugi radni vijek. 

Taj šezdesetdevetogodišnjak, čiji je posao bio nadzor izgradnje tvornice za pročišćavanje otpadnih voda, nedavno je umirovljen. 

Garcia je demantirao optužbe navodeći da je žrtva maltretiranja. Sud je presudio u korist njegovih šefova i odredio mu da plati kaznu. 

Godišnja plaća Garcije iznosila je 37.000 eura prije oporezivanja, a bio je zaposlen u kompaniji kojom upravljaju lokalne vlasti u jugozapadnom gradu Cadiz. 

Njegova kazna je ekvivalentna jednogodišnjoj zaradi nakon oporezivanja i to je najveći iznos koji je kompanija mogla legalno vratiti. 

Na sudu se saznalo i da ga šef kompanije u kojoj je Garcia radio nije vidio godinama, točnije šest godina, iako mu je ured bio nasuprot njegovog. 

U kompaniji su mislili da je Garcia pod nadzorom lokalnih vlasti, čija je investicija bila, dok su lokalne vlasti mislite da ga nadzire kompanija za koju je radio. 

Zamjenik gradonačelnika primijetio je njegov izostanak kada je trebao biti nagrađen za 20 godina službe. 

Garcia kaže da su ga maltretirali zbog političkog angažmana njegove obitelji i da je zbog toga premješten u tvornicu vode. 

Ljudi bliski Garciji kazali su španjolskim novima El Mundo da ga nisu htjeli prijaviti jer je imao obitelj i pribojavali su se da u njegovim godinama ne bi mogao naći drugi posao, piše Mirror.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.