Ekonomix
3911 prikaza

"Ramljaku se ne da u Agrokor, pa to je nuklearni reaktor"

Ante Ramljak
Zeljko Lukunic (PIXSELL)
Ukoliko dođe do primjene Lex Agrokora, Vlada želi njega kao svog povjerenika u Agrokoru

Ante Toni Ramljak, kojeg mediji spominju kao Plenkovićev prvi izbor za funkciju vladina povjernika za Agrokor, opire se toj ideji, doznaje Express.hr od izvora bliskih Banskim dvorima i samom Ramljaku. 

"Čovjek ne želi, slikovito rečeno, da ga spuste u nuklearni reaktor bez zaštitnog odjela", ispričao je za Express,hr dobro obavještenii izvor. 

Pritom, kaže isti izvor, valja reći da Ramljak drži da nema problema s njegovim stručnim kompentencijama i poslovnim vještinama nužnim za sređivanje stanja u tvrtci koja je opterećena ozbiljnim poslovnim problemima. 

"Riječ je o nečem drugom: stvarnim ovlastima koje bi imala osoba na toj funkciji. Čini se da Ramljak nije uvjeren kako je tome tako i, svakako ne želi doći u situaciju da bude žrtvovan.", doznajemo. 

Jučer su mediji objavili, da ako dođe do primjene lex Agrokora, Vlada želi Antu Tonija Ramljaka. Konzultant Ramljak od 1997. do 2007. godine bio je predsjednik uprave hrvatske podružnice investicijsko-savjetničke tvrtke CAIB, gdje je bio zadužen za projekte spajanja i preuzimanja u Hrvatskoj, BiH i Sloveniji. 

Početkom rujna 2007. Ramljak je preuzeo vođenje Quaestus financijskog savjetovanja d.o.o., gdje ostaje sve do 2012., kada kao član upravnog odbora preuzima Sektor energetike u Centru za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija (CEI).

Ramljaka članom uprave CEI-ja imenuje Vlada u ožujku 2012. godine, kada je Radimir Čačić kao ministar gospodarstva i prvi potpredsjednik Vlade Zorana Milanovića bio nadležan za energetiku. 

Ante Ramljak bio je i u NO HEP-a, gdje ga je postavio Radimir Čačić.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.