Ekonomix
9111 prikaza

"Povećanja plaća u javnom sektoru su nevjerojatna"

Čakovec: Trvtka Tremak putem jumbo plakata traži radnike
Vjeran Žganec Rogulja/ PIXSELL
Reformi nema, pomaka nema, ljudi odlaze, jedino što raste je državni aparat i pripadajući sateliti

Predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca Gordana Deranja u utorak je poprilično oštro kritizirala pristup vladajućih reformama hrvatskoga gospodarstva i glomaznog državnog aparata. Ovo su tri najvažnija pitanja na koja je odgovorila u kratkom roku. 

Kako gledate na povećanje plaća u javnom sektoru? 

Zahvaljujući velikodušnosti Vlade, pritisku štrajka u školama i prijetnjama drugim štrajkovima, ove godine javni sektor pod bor dobiva nevjerojatna povećanja plaća i materijalnih prava. Kažem nevjerojatna, jer se radi o povećanjima koja su značajno veća od stopa gospodarskog rasta. Svi mi koji živimo od tržišta i svojega rada na to ne možemo gledati nikako drugačije nego s nevjericom i negodovanjem. 

Što će poslodavci staviti svojim zaposlenima ‘pod bor’?

Pokloni koje mi dobivamo i možemo očekivati od Vlade bitno su skromniji. Mi ćemo pod bor sebi i našim radnicima staviti samo ono što možemo zaraditi sami, i to iz onoga što ostane dok namirimo potrebe ove ranije spomenute i vrlo brojne grupe zaposlenih u javnom sektoru. Njihova su prava zajamčena, nemoguće ih je smanjivati, mogu samo rasti, za rezultate i kvalitetu rada nitko ih ne pita, radili ne radili, oni svoje dobivaju.

Pa zar u javnom sektoru postoje samo loši radnici?

I među njima ima sjajnih i vrijednih ljudi, ali su u neravnopravnom položaju - jer njihov dobar rad nije nagrađen boljim uvjetima. Upravo suprotno, često su izloženi nekorektnim postupcima većine koja ne želi da im itko remeti idilu.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar JenniferWE92
    JenniferWE92 06:34 03.Lipanj 2020.

    Tražim sеks, ali hоćeš li? Uđi ovаmо ––– w​​w​​w​​.​k​i​s​s​t​​o​​k​​.​​c​​o​​m

  • Avatar BarbaraAO96
    BarbaraAO96 05:31 31.Svibanj 2020.

    Maria, 24. w​​w︅︆​w​.​l​​o︅︆ve​​x​​x​​.​c​︅︆l​​u​b

  • Avatar DeborahAI97
    DeborahAI97 15:54 29.Svibanj 2020.

    Оvdje vas čеkаju sjajne djеvоjкe! – w​​w​​w​​.​k​i​​s​s​t​​o​​k​​.​​c​​o​​m