Ekonomix
4960 prikaza

Poslovi iz snova: Ne samo da postoje nego su i sjajno plaćeni

Zračni balon
Patricio Crooker/DPA/PIXSELL
Ako još niste pronašli svoj posao 'iz snova', nemojte očajavati, možda samo niste dovoljno tražili

Vjerojatno nikad ne biste ni pomislili da neki od ovih poslova postoje, a kamoli da bi mogli biti dobro plaćeni, piše Inc.com. Provjerite što se u svijetu traži i možda i vama sine ideja za pokretanjem novog posla. I samo da napomenemo, plaće koje smo naveli ne odnose se, nažalost, na Hrvatsku.

Tehničar koji diže stvari u zrak - 150.000$ godišnje

Ova osoba je zadužena da digne u zrak sve potencijalno opasne stvari i objekte koji još nisu eksplodirali. Kako bi se uspinjali na ljestvici uspješnosti, trebate doduše posjedovati određene kvalifikacije, koje nije teško dobiti.

Helikopterski pilot za dalekovode - 101.000$ godišnje

Posao se sastoji od leta uz dalekovode i provjeravanja njihove ispravnosti uz pomoć kamera koje su pričvšćene na helikopter. Samo da znate, u Americi pilotsku dozvolu možete dobiti nakon 2.000 sati provedenih u zraku.

Pilot/upravljač zračnim balonom - 70.000$ godišnje

Cijeli dan možete letjeti balonom (to je sve popularniji oblik oglašavanja), a sve što vam treba je dozvola.

Posao u sinkronizaciji - 80.000$ godišnje

Sinkronizirajte reklame, crtiće, filmove... Ne trebate posebne kvalifikacije, iako postoje tečajevi.

Igrač video igara - 50.000$ godišnje

Možete pomagati drugim igračima da se probijaju na više razine, a sve što vam treba je ljubav prema ovoj vrsti zabave. Uvjereni smo da bi našli dosta kandidata za ovaj posao.

Pisac križaljki - 70.000$ godišnje

Stvaranje križaljki za novine može se na prvi tren činiti lako, no vjerujte da je riječ o teškom poslu. Samo pokušajte napraviti jednu.

Sladoled | Author: Željko Lukunić/PIXSELL Željko Lukunić/PIXSELL

Kušač sladoleda - 60.000$ godišnje

Nije loše, zar ne?! Osoba koja se prihvati ovog posla treba doduše imati nekakvo iskustvo u svijetu kulinarstva, a ne tek biti ljubitelj sladoleda, jer treba ocijeniti okus, teksturu, miris i druge elemente.

Sommelier, tj. kušač vina - 51.000$ godišnje

Treba znati preporučiti klijentima različita vina. Mora imati položen tečaj i godine iskustva, ali nakon toga slijede putovanja i ispijanja najfinijih vina.

Stilist hrane - 77.000$ godišnje

Posao uključuje pripremanje i stiliziranje hrane za snimanje za čaopise i reklame. Uvjet je strast prema hrani i kreativnost, ali i estetski pristup. Prednost pri zapošljavanju imat će osobe koje su pohađale tečajeve iz svijeta kulinarstva.

Etički haker - 140.000$ godišnje

Ovu vrst hakera zapošljavaju vlade i zaštitarske tvrtke kako bi se obranili od drugih hakera. Potrebno je obrazovanje i iskustvo rada u IT sektoru.

Glavni časnik za preslušavanje - 140.000$ godišnje

Ako ste skloni prisluškivanju i privlači vas uhođenje, neka vam netko plati da 'osluškujete' zbivanja na društvenim mrežama i pronalazite podatke kada se i gdje spominju određene tvrtke koje će vas plaćati. Za ovaj posao, osim osobnih sklonosti, ipak bi bilo poželjno da imate kvalifikacije iz marketinga i iskustva rada na društvenim mrežama.

Utrke | Author: Goran Jakuš/PIXSELL Goran Jakuš/PIXSELL

Inženjer na utrkama - 134.000$ godišnje

Ova osoba služi kao glavni komunikator između trkačeg automobila i vozača, kako bi na utrkama postigli najbolje uspjehe. Za ovakav posao, trebat će vam dobro znanje matematike i fizike, točnije diploma iz barem jednog od ta dva područja i dokazano iskustvo.

Lik iz nekog Disneyjevog crtića - 32.000$ godišnje

Ako vam nije problem odjenuti se kao lik iz crtića i tako paradirati cijeli dan - ovo je pravi posao za vas. Trebate biti određene visine (ovisno o liku) i izgleda, te se morate znati unijeti u određeni lik i slagati s djecom.

Holivudski kaskader - 100.000$ godišnje

Ako vas ovo zanima, budite spremni na to da će vas tući, da ćete bježati od eksplozija i da ćete živjeti u vječnoj opasnosti umjesto glavnih glumaca. No čak i uz mazohističke porive i sjajnu fizičku izdržljivost, ipak morate proći i školovanje za kaskadere.

Dizajner vrta na filmu - 84.000$ godišnje

Ako volite prirodu i imate 'oko' za uređenje zelenila, a uz to posjedujete umjetničku crtu i osnovno znanje o filmu i vrtlarenju, ovdje možete fino zaraditi.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.