Ekonomix
79 prikaza

Pomoć s vrha: Zuckerberg i Obama pomažu startupima

Mark Zuckerberg i Barack Obama
Reuters/Pixsell
Barack Obama i Mark Zuckerberg sudjelovali su na Globalnoj konferenciji poduzetnika gdje su razgovarali o budućnosti startupa

Američki predsjednik Barack Obama pridružio se Marku Zuckerbergu i drugim poduzetnicima na Globalnoj konferenciji poduzetnika u Silicijskoj dolini gdje su raspravljali kako tehnologija može pomoći malim poduzetnicima. 

Obama i Zuckerberg složili su se da treba podupirati startupe, te im omogućiti bolju povezanost i dostupnost novih alata, od pronalaženja partnera diljem svijeta do financijske podrške.

"Ispostavilo se da pokretanje vlastitog posla nije lako. Morate imati pristup kapitalu, upoznati prave ljude, morate imati mentore koji vas mogu uputiti u pravom smjeru", rekao je američki predsjednik.

Zuckerberg je skrenuo pozornost na FbStart, Facebookovu platformu dizajniranu za pomoć mobilnim startupima. Startupi koji se prijave u ovaj program dobivaju pristup mentorskom programu kao i besplatne alate i usluge u vrijednosti od 80.000 dolara. FbStart je dio Internet.org inicijative, koja ima cilj donijeti besplatan internet zemljama u razvoju.

"Novih alata uvijek ima, oni su pozitivni za mlade poduzetnike. No, moramo usmjeravati poduzetnike, istaknuti im važnost korištenja tih prednosti koje im omogućuju globalno širenje", zaključio je Zuckerberg. 

Obama je naglasio i kako će američka vlada financirati sve više mladih poduzetnika koji nude rješenja za problem klimatskih promjena, ali i poboljšanje općeg stanja područja pogođenih klimatskim promjenama.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.